Antena Meniu Search
x

Video Reacția ministrului de Interne, după scandalul care-l implică pe adjunctul Poliției Capitalei

Radu Gavriş n-ar fi băut în interiorul unui local, ci la terasa care avea, întâmplător, geamurile închise. Este apărarea clienţilor prinşi alături de adjunctul Poliţiei Capitalei, vineri seară, într-un local din Bucureşti.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 24.01.2021, 09:19

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Deşi numele acestuia a apărut iniţial într-un comunicat al poliţiei, sâmbătă, a fost tăcere totală din partea instituţiilor din subordinea Ministerului de Interne. A reacţionat în schimb Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care a spus că Gavriş, împreună cu patru procurori, n-au participat la o petrecere, ci au stat separat la o masă.

Vineri, puțin după ora 18, un restaurant din centrul vechi al Capitalei. În imagini, Radu Gavriş - adjunctul Poliţiei Capitalei. Este surprins şi filmat în local chiar de către subalternii săi. 

Radu Gavriș era în localul din centrul Bucureștiului cu alți patru procurori. Printre ei și prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Ar fi stat aşezaţi la o masă in cerdacul hanului, undeva la etajul 1, la exterior. O altă variantă are însă Gabriel Schiopu, șeful Poliţiei Sectorului 3. 

Acesta spune că erau în interior. Tot el este cel care a venit personal de acasă după ce a aflat cine sunt persoanele care ar fi încălcat legea. I-a legitimat iar mai apoi au fost lăsaţi să plece. Pe loc au fost amendaţi doar patronii localului cu suma de 5.000 de lei. 

Un alt client, aflat la o masă alăturată, a povestit în exclusivitate reporterilor Observator cum s-a desfăşurat acţiunea poliţiştilor, prezentată ca fiind de rutină. 

Client: Eram pe terasă. Erau geamurile închise, erau geamuri puse la terasă cum ar fi. Nu ştiu cine este, nu am avut nici o legătură cu dumnealui, habar nu am cine era. I-am văzut că au venit, că filmau cu camera, au plecat. S-au întors şi apoi au început să-i ia pe fiecare la rând. 

Culmea, nici el nu respecta legea. Cum abia se întorsese din Anglia, trebuia să fie în carantină, nu la restaurant. Aşa că nota lui de plată a venit la pachet cu un dosar penal. Complicată va fi şi situaţia lui Radu Gavriş. 

Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române îl cercetează acum disciplinar pe Radu Gavriş pe motiv că el era cel desemnat să coordoneze activităţile pentru prevenirea şi combaterea virusului. 

Este a patra cercetare disciplinară pentru fostul şef de la Omoruri. Prima a fost clasată, celelalte sunt încă anchetate. Am cerut reacţii oficiale de la toţi cei implicaţi. 

Ministrul Lucian Bode nu ne-a răspuns pentru a oferi un punct de vedere. De altfel nimeni din conducere sau din sindicatele polițienești nu vrea să aibă o poziţie oficială pe acest subiect pe motiv că este o răfuială mai veche între foști și actuali șefi din Poliţia Romană. 

Câteva ore mai târziu, ministrul de Interne reacţionează pe pagina de Facebook. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reprezentanţii Poliţiei spun că era datoria lui Radu Gavriş, conform funcţiei pe care o ocupă, să constate abaterile de la lege înainte să se aşeze la masă şi să consume băuturi alcoolice. Alte surse judiciare spun însă că toată acţiunea este strict o răfuială prin care se încearcă decredibilizarea fostului şef de la Omoruri.

Gavriş ar fi fost sub filaj, iar poliţiştii au acţionat la pont. Totul i se trage de la o problemă mai veche. În august, anul trecut, capii Poliţiei Române, s-au întâlnit noaptea, într-o biserică din Rahova, cu membrii clanului Duduianu pentru a negocia liniştea de la înmormântarea interlopului Emi Pian.

Radu Gavriş a fost acuzat atunci că a dat imaginile presei, imagini în urma cărora Şeful Poliţiei Române, chestorul Vasilescu, şi-a dat demisia, nu înainte însă de a-l muta pe Gavriş la Harghita, pentru 6 luni. 

Câteva luni mai târziu, în octombrie, şeful Poliţiei Sector 3, Gabriel Şchiopu, era acuzat că a transformat instituţia într-o poliţie a patronilor din Centrul Vechi pe care i-ar proteja şi pe care i-ar scuti de controale. 

Cristian Ghica: Este vorba despre o întâlnire în care mi-au comunicat că au luat decizia ca eu să fiu un contact direct al patronilor printr-un telefon de serviciu astfel încât să creăm o poliţie privată a celor din Centrul Vechi.

Atunci, Poliţia Capitalei a negat acuzaţiile. Acum, Gabriel Şchiopu este cel care l-a surprins şi legitimat pe Gavriş. 

Cei 25 de clienţi din local s-au ales cu amenzi în valoare totală de 17.500 de lei. /În Bucureşti, restaurantele se deschid în interior abia de luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Reacția ministrului de Interne, după scandalul care-l implică pe adjunctul Poliției Capitalei