Antena Meniu Search
x

REACŢIA presei britanice după ce Prinţul Charles a îmbrăţişat un copil la Bucureşti: "A încălcat protocolul la Budapesta"

Un moment inedit s-a petrecut, astăzi, în timpul vizitei Prinţului Charles în Centrul Vechi din Capitală, iar imaginile în care acesta este îmbrăţişat de un copil au făcut rapid înconjurul lumii.

Printul Charles imbraţiseaya un copil in Centrul Vechi din Capitala - FOTO: Radu Tuta (Agerpres)

Un moment inedit s-a petrecut, astăzi, în timpul vizitei Prinţului Charles în Centrul Vechi din Capitală, iar imaginile în care acesta este îmbrăţişat de un copil au făcut rapid înconjurul lumii.

Cotidianul Daily Mail a comentat imaginile, susţinând că Prinţul Charles "a încălcat protocolul regal îmbrăţişând un băiat în Budapesta", făcând o confuzie între Bucureşti şi Budapesta.

Eroarea a fost corectată pe site-ul tabloidului Daily Mail, care a publicat o ştire cu titlul următor: ”Prinţul Charles a încălcat protocolul regal atunci când a îmbrăţişat un tânăr care venise să îl salute, în timpul unei vizite în Centrul Vechi din Bucureşti, în a treia zi din turneul său european”.

Protocolul de stat prevede că membrii de sex masculin ai familiei regale britanice trebuie să fie salutaţi printr-o scurtă înclinare a capului - însă această regulă pare să fi fost complet ignorată în timpul vizitei întreprinse de prinţul Charles în România. 

Joi, prinţul de Wales a fost văzut în timp ce o saluta pe principesa moştenitoare Margareta a României cu un sărut tandru pe mână. 

Vineri dimineaţă, prinţul Charles a fost fotografiat în timp ce l-a îmbrăţişat cu afecţiune pe un elev în timpul unei vizite în Centrul Vechi din Bucureşti. 

Valentin Blacker, în vârstă de 11 ani, este fiul unui bun prieten al prinţului Charles, William Blacker, un fost scriitor britanic devenit ecologist care s-a mutat de câţiva ani la Bucureşti. Tânărul elev de origine britanică nu era familiarizat cu protocolul casei regale şi a fost văzut în timp ce l-a îmbrăţişat călduros pe prinţul Charles.

Prinţul Charles nu a părut deloc deranjat de acel gest şi l-a îmbrăţişat la rândul său pe tânărul Valentin. 

William Blacker, care l-a însoţit pe prinţul britanic în ultima parte a vizitei sale în Bucureşti, a declarat: ”El îl iubeşte pe fiul meu”. La rândul lui, tânărul Valentin a spus: ”Nu e pentru prima dată când m-a îmbrăţişat”.

”Se pare că nu există limite pentru exprimarea afecţiunii faţă de Charles”, a scris Daily Mail.

Prinţul de Wales al Marii Britanii şi-a încheiat, vineri, vizita oficială în România, care a cuprins întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Sorin Grindeanu, dar şi cu Patriarhul Daniel şi cu Principesa Margareta şi Principele Radu. Moştenitorul Coroanei britanice a mers şi la Muzeul Satului din Bucureşti şi în Parcul Natural Văcăreşti.

Aceasta a fost cea de-a doua vizită oficială în România a Prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » REACŢIA presei britanice după ce Prinţul Charles a îmbrăţişat un copil la Bucureşti: "A încălcat protocolul la Budapesta"