Video Reacţia unor tineri din Bangladesh după ce au văzut prima ninsoare din viaţa lor în România
Copiii din Bucureşti redescoperă zăpada! O ninsoare deasă cum nu a mai fost de ani de zile le-a oferit materie primă pentru bătăi cu bulgări şi oameni de zăpadă. În prima zi a vacanţei de schi, au transformat Capitala într-un mare derdeluş şi au umplut oraşul de chiote de fericire.
După ani la rând de ierni zgârcite, copiii din Bucureşti nu au mai fost nevoiţi să plece la munte ca să se dea cu sania şi să se joace în zăpadă. În parcuri au găsit un strat pufos de omăt şi pante transformate imediat în derdeluşuri. Îngeraşii şi oamenii de zăpădă au făcut deliciul unei zile de neuitat.
Reacţia unor tineri din Bangladesh
Un grup de tineri din Bangladesh s-au bucurat pentru prima oară în viaţa lor de ninsoare şi zăpadă. "Este pentru prima dată! Îmi place, totul arată minunat! Suntem aici să ne distrăm, vom face un om de zăpadă", spune unul dintre ei.
De bucurie că ninge fără oprire, adulţii au dat şi ei în mintea copiilor. S-au plimbat cu schiurile pe troutuarele unde zăpada se aduna nederanjată de lucrătorii plătiţi să o dea la o parte. Mulţi copii nu au renunţat, însă, la lecţii nici în vacanţă. Au strigat prezent în taberele de schi de la Poiana Braşov, unde a nins feeric toată ziua.
- Ce este zăpada ortopedică, marele inamic al turiştilor de pe pârtiile. Recomandările instructorilor de schi
- "Perla" ascunsă din Braşov. Comuna cu doar 700 de locuitori și cel mai curat aer, unde iarna își păstrează...
- Ninge de ore bune la munte. La Rânca s-a aşternut deja un strat consistent de zăpadă, drumarii intervin cu...
- Cât costă o tabără de schi de 5 zile pentru copii, pe pârtia de la Cavnic. Stratul de zăpadă măsoară aproape...
- Moartea lui Gabriel, spulberat de un alt schior pe pârtia de la Borşa: tragedia, folosită de Salvamont ca avertisment
După primele ore de schi, sporturile de iarnă i se par Taniei floare la ureche, deocadată: "M-am dat cu schiurile, dar îmi place şi cu placa, e mult mai interesant". Şase zile într-o tabără de schi costă în jur de 2.600 de lei. La Cavnic, în Maramureş, gradul de ocupare este de 100%.
"Noi am venit de la 120 de kilometri, copiii s-au trezit la 7 dimineaţa, au venit special pentru a schia. Sperăm să ne simţim bine şi să avem parte de timp frumos", spune Cristian Barna, organizator tabere.
"Condiţiile de schi sunt execelente, se schiază pe toate pârtiile, toate sunt deschise. Tunurile de zăpadă şi-au făcut treaba astfel că se poate schia la fel ca şi cum ar fi nins", a precizat Oana Poenar, administrator pârtie. Vacanţa de schi ţine până pe 23 februarie în Bucureşti şi 22 judeţe. De săptămâna viitoare iau liber alte zeci de mii de elevi din 17 judeţe.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰