Video Reacţia unui elev, aflat în tabăra militară. Trezirea se dă la ora 6, iar programul zilei e gândit la secundă
Au dat milităria jos din pod. Timp de o săptămână, aproape 50 de elevi din şapte judeţe se antrenează pentru viaţă într-o bază militară pentru copii. În tabăra de airsoft, cadeţii învaţă disciplina şi onoarea prin operaţiuni speciale, lecţii de prim ajutor, dar şi gesturi mici, temeinic executate, cum ar fi să-şi facă patul impecabil în fiecare dimineaţă.
"Jandarmeria, trezirea! Bună dimineaţa! Trezirea! Sus!" În tabăra de airsoft, deşteptarea se dă în fiecare dimineaţă la şase fix. Iar cadeţii nu sunt treziţi de alarmele telefoanelor, ci de jandarmi, exact ca în armată. Cine nu aranjează patul la dungă după ce se trezeşte, primeşte lecţii de la prima oră.
Copiii dau milităria jos din pod
După înviorare şi mic dejun, programul continuă cu exerciţii militare. Vedeta taberei e câinele poliţist Pih, dresat să prindă infractori. Participanţii sunt căliţi pentru orice situaţie: un pompier, specialist în alpinism, îi învaţă abilităţi demne de Omul-Păianjen.
"A fost fain frumos, doar că m-am încurcat sus că nu puteam să ţin picioarele", spune o fată. "Îmi place foarte mult, pentru că ne trezeşte în fiecare zi la şase dimineaţa şi facem înviorarea. E a opta oară când vin în această tabără", adaugă un băiat.
- Tabăra Militară de Airsoft de la Botoşani, o experienţă plină de adrenalină pentru zeci de elevi din 7 judeţe
- Experienţă unică la poalele munţilor Maramureş. Localnicii s-au transformat în ghizi pentru zeci de copii
- Show de echitaţie organizat în scop caritabil, în Suceava. Copiii, fascinaţi de numerele de dresaj
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei maşini şi a provocat un accident grav, în Constanţa. A fost găsit...
Tabăra costă 1.950 de lei de persoană
Disciplina şi cunoştinţele de prim-ajutor sunt exersate temeinic timp de o săptămână, cât durează instrucţia. "Pe tot parcursul acestei perioade de instruire, avem atât instruire practică, cât şi teoretică, după care o să încercăm să îi introducem în activitatea propriu-zisă a sportului airsoft, dar combinat cu elemente de disciplină militară", spune Radu Humelnicu, organizatorul taberei.
O astfel de tabără în care ordinele nu se discută costă 1.950 de lei de persoană. În zilele următoare, copiii se vor antrena la un joc de airsoft, iar săptămâna se va încheia cu o ceremonie specială.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰