Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reacţia unui elev, aflat în tabăra militară. Trezirea se dă la ora 6, iar programul zilei e gândit la secundă

Au dat milităria jos din pod. Timp de o săptămână, aproape 50 de elevi din şapte judeţe se antrenează pentru viaţă într-o bază militară pentru copii. În tabăra de airsoft, cadeţii învaţă disciplina şi onoarea prin operaţiuni speciale, lecţii de prim ajutor, dar şi gesturi mici, temeinic executate, cum ar fi să-şi facă patul impecabil în fiecare dimineaţă. 

de Redactia Observator

la 27.07.2024 , 20:33

"Jandarmeria, trezirea! Bună dimineaţa! Trezirea! Sus!" În tabăra de airsoft, deşteptarea se dă în fiecare dimineaţă la şase fix. Iar cadeţii nu sunt treziţi de alarmele telefoanelor, ci de jandarmi, exact ca în armată. Cine nu aranjează patul la dungă după ce se trezeşte, primeşte lecţii de la prima oră.

Copiii dau milităria jos din pod

După înviorare şi mic dejun, programul continuă cu exerciţii militare. Vedeta taberei e câinele poliţist Pih, dresat să prindă infractori. Participanţii sunt căliţi pentru orice situaţie: un pompier, specialist în alpinism, îi învaţă abilităţi demne de Omul-Păianjen. 

Vezi și

"A fost fain frumos, doar că m-am încurcat sus că nu puteam să ţin picioarele", spune o fată. "Îmi place foarte mult, pentru că ne trezeşte în fiecare zi la şase dimineaţa şi facem înviorarea. E a opta oară când vin în această tabără", adaugă un băiat.

Pe acelaşi subiect

Tabăra costă 1.950 de lei de persoană

Disciplina şi cunoştinţele de prim-ajutor sunt exersate temeinic timp de o săptămână, cât durează instrucţia. "Pe tot parcursul acestei perioade de instruire, avem atât instruire practică, cât şi teoretică, după care o să încercăm să îi introducem în activitatea propriu-zisă a sportului airsoft, dar combinat cu elemente de disciplină militară", spune Radu Humelnicu, organizatorul taberei.

O astfel de tabără în care ordinele nu se discută costă 1.950 de lei de persoană. În zilele următoare, copiii se vor antrena la un joc de airsoft, iar săptămâna se va încheia cu o ceremonie specială.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Reacţia unui elev, aflat în tabăra militară. Trezirea se dă la ora 6, iar programul zilei e gândit la secundă