Antena Meniu Search
x

Reacție halucinantă a ambasadorului României la Londra în cazul pasagerilor blocați de zeci de ore pe aeroport: "Şi eu ce treabă am cu chestia asta? Nu voi da nicio asistenţă"

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, susține nu are cunoștință de situația românilor de pe aeroportul din Luton, blocați de mai multe ore.

Dan Mihalache - FOTO: Hepta

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, susține nu are cunoștință de situația românilor de pe aeroportul din Luton, blocați de mai multe ore din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Contactat de agenția Mediafax în legătură cu situația românilor de pe aeroportul Luton, reacția lui Dan Mihalache este halucinantă.

"Şi eu ce treabă am cu chestia asta, iertaţi-mă e o chestiune care se întâmplă, nu e în autoritatea statului să se ocupe de zborurile care sunt anulate. Acum cred că exagerăm puţin. Ce asistenţă consulară să dau eu, ca ambasadă, unor oameni a căror zboruri se anulează din raţiuni meteorologice. Nu credeţi că am ajuns puţin cam departe? ", a declarat Dan Mihalache.

Pe acelaşi subiect

Întrebat dacă oamenii, care stau de şapte ore pe aeroport, pot fi ajutaţi, Mihalache a răspuns: "Ajutaţi în ce fel? Sunt într-o problemă? Au o problemă cu autorităţile? Asta e o problemă a ambasadei, nu anularea unor zboruri din motive meteorologice, ceea ce mi se poate întâmpla şi mie ca ambasador. Cred că oarecum am ajuns cam departe cu această discuţie cu asistenţă consulară, cu lucruri care se întâmplă şi care ţin de cum zboară avioanele în lume. Mă interesez asupra acestui subiect, dar vă spun că nu voi da nicio asistenţă nimănui căruia i s-a anulat zborul din motive meteorologice. Statul român este responsabil de relaţia cetăţenilor săi cu autorităţile, nu cu meteorologia".

Mai mulţi români, pasageri ai unei curse WizzAir Londra-Cluj Napoca, sunt blocaţi duminică pe aeroportul Luton de lângă Londra. Aeronava trebuia să plece la ora 7:40, însă nu a putut decola din cauza ninsorilor puternice, care au dus la închiderea aeroportului.

"Zborul Wizz Air W6 3302 de la Londra Luton la Cluj-Napoca (10 decembrie), planificat să decoleze la 7:40 (ora Marii Britanii), este momentan întârziat din cauza închiderii aeroportului ca urmare a ninsorii abundente din Luton. Pasagerii sunt trataţi conform regulamentelor UE şi politicii companiei”, au declarat duminică reprezentanţii companiei Wizz Air.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Reacție halucinantă a ambasadorului României la Londra în cazul pasagerilor blocați de zeci de ore pe aeroport: "Şi eu ce treabă am cu chestia asta? Nu voi da nicio asistenţă"