Antena Meniu Search
x

Video "Rechinul", românul care a speriat două țări, își spune povestea în exclusivitate, pentru Observator. Imagini niciodată difuzate

Românul care a speriat două ţări, România şi Mexic, vorbeşte în exclusivitate la Observator! Este supranumit Rechinul şi ar fi capul unei reţele uriaşe, anchetată şi de DIICOT. O crimă petrecută în faţa casei lui a pus România pe harta mafiei din Mexic.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 19.02.2021, 22:34

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Cel mai vânat român în Mexic

Pentru prima oară, Rechinul a filmat reconstituirea nopţii sângeroase şi ne-a trimis imagini niciodată difuzate. Turiştii ţinuţi cu zilele prizonieri pe aeroportul din Mexic sunt victime colaterale. Atenţie, urmează imagini cu un puternic impact emoţional.

Cancun, Mexic: O execuţie brutală în plină stradă. La zece mii de kilometri de ţară, mafia română îşi plăteşte poliţele. Rechinul, cel mai vânat român în Mexic, vorbeşte în exclusivitate pentru Observator despre noaptea crimei petrecute chiar în faţa casei lui.

Florian Tudor: Am auzit un zgomot foarte puternic. Trei ţipete foarte, foarte puternice. M-au speriat. După care la 20 de secunde am auzit şase împuşcături. Eu nu aveam de unde să ştiu că Marcu o să vină să încerce să ne omoare.

Victima, un craiovean: Sorin Constantin Marcu

În rolul victimei: Sorin Constantin Marcu, un craiovean condamnat în România pentru tentativă de omor. A intrat intentionat cu maşina în autoturismul unui văr al Rechinului şi a plătit cu viaţa.

Vărul lui Florian Tudor: Am ţipat foarte tare. M-am îndreptat cu o viteză foarte mare către casetă. A ieşit persoana de securitate de la casetă, a reuşit să mă protejeze şi să intru în imobil.

Cel care a apăsat pe trăgaci este paznicul lui Florian Tudor, zis Rechinul. A fost legitimă apărare, se apără bărbatul.

Reporter: Tu ai avut sau nu legătură cu acest incident?

Florian Tudor: Tot incidentul respectiv s-a întâmplat în 22 de secunde. În 22 de secunde eu nu puteam să incit pe nimeni să-l omoare pe Marcu.

Tatăl lui Sorin Marcu, victimă: Noi credem că asta a fost o regie a lor şi suntem convinşi şi noi credem că el a fost omorât în altă parte şi a fost pus acolo şi ăsta a fost un scenariu.

Patru ani mai târziu, peste o sută de turişti români sunt blocaţi timp de cinci zile pe aeroportul din Cancun. Aparent, fără un motiv întemeiat. Apoi, numele Rechinului, românul care a speriat Mexicul, apare în discuţii.

El Tiburon, cum e cunoscut de anchetatorii mexicani, ar fi liderul unei reţele de crimă organizată, care îşi are cuibul în regiunea Riviera Maya. Un paradis exotic la sud de staţiunea Cancun, unde au înflorit afacerile cu bancomate-capcană. 

Florian Tudor: Nu-l cunosc pe nici unul dintre ei, nu am avut nici o legătură cu ei şi nu înţeleg cum ar putea să oprească 200 de persoane în condiţii inumane pentru trei-patru persoane, nu înţeleg. Nu trebuia să vină nici o persoană la mine.

Un cunoscut jurnalist de investigaţii din Mexic, în exclusivitate pentru Observator, suţine că cel puţin 5 dintre pasagerii ţinuţi în aeroport nu erau de fapt turişti.

Reporter: Incidentele de pe aeroport au legătură cu Rechinul?

Alejandro Dominguez, Milenio: Sunt persoane care semnaleaza, in interiorul Guvernului Mexican, ca aceste persoane au venit ca sa sprijine, sa se alature gruparii de pe Riviera Maya mai exact unei afaceri ilegale pe care o au acolo.

Povestea lui Florian Tudor, zis Rechinul

Povestea românului supranumit "Rechinul", este demnă de un film. Începe la Craiova - unde avea o şcoală de şoferi şi-un magazin de optică. A început să facă afaceri în Italia, apoi s-a stabilit în Cancun.

În 12 ani, a ţesut o reţea de români şi străini şi a furat sute de milioane de euro din frauda cu carduri, spun anchetatorii. Mexicanii îl aseamănă cu El Chapo, cel mai temut lord al drogurilor din istorie. El spune că e nevinovat şi că n-a fost vreodată anchetat pentru clonare de carduri.

Alejandro Dominguez Milenio: Cu bani a cumparat cartelurile, cu bani a cumparat politicienii, cu bani a cumparat autoritatile si cu bani a intrat in posesia terenurilor

Alberto Capella, şeful Securităţii Mexic: Sunt semnale ale unor martori care indică ca el este implicat si ca a dat ordin pentru aceste executii. Am primit amenintari puternice inclusiv concrete - că ma omoara.

Anchetatorii n-au putut să-i dovedească până acum vinovăţia. Şi FBI încearcă de ani buni să îl captureze. Într-o ţară în care cartelurile de droguri fac legea şi infracţiunile sunt la ordinea zilei, chiar şi preşedintele mexican e preocupat de puterea Rechinului de România.

Robert Bică, avocat: Se apropie o campanie electorală. Şi îl găsiră pe românul nostru oltean, Rechinul, şi toţi încearcă să îl discrediteze

În România, o amplă anchetă DIICOT e la un pas de final

Robert Bică, avocat: Este acuzat de instigare la tentativă de omor, cinci infracţiuni de şantaj, constituire de grup organizat, şi cam atât.

Florian Tudor: Nu am de gând să mă ascund. Am aici copiii de care trebuie să am grijă. Nu am de gând să fug.

Care sunt legăturile Rechinului cu România şi, mai ales, cu Craiova, oraşul natal, veţi vedea la Observator în zilele următoare.

 - Reportaj realizat de Bianca Iacob şi Corina Matlinschi - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » "Rechinul", românul care a speriat două țări, își spune povestea în exclusivitate, pentru Observator. Imagini niciodată difuzate