Antena Meniu Search
x

Regele Mihai s-a stins la mii de kilometri de ţara sa. Suveranul va fi înmormântat în România

De la mii de kilometri distanţă, vestea sfârşitului Regelui Mihai a venit ca un fulger. Familia Regală i-a stat alături, până în ultima clipă.

Vezi și

De la mii de kilometri distanţă, vestea sfârşitului Regelui Mihai a venit ca un fulger. Familia Regală i-a stat alături, până în ultima clipă. Însă principele dezmoştenit Nicolae nu a mai apucat să îşi vadă bunicul pentru ultima oară.

Data de 5 decembrie este ziua pe care istoria n-o va putea ignora niciodată, ziua în care România şi-a pierdut, din nou şi pentru totdeauna, Suveranul. Regele Mihai I a închis ochii pentru ultima oară, la 96 de ani. 

Majesteatea Sa Regele Mihai a încetat din viaţă la reşedinţa sa privată din Aubonne, după o lungă suferinţă şi după o luptă cu două boli nemilose: cancerul şi leucemia. 

Suferinţa ultimilor ani l-a ţinut departe de ochii supuşilor. Şi, cel mai dureros, l-a oprit să-şi vadă Regina, atunci când moartea i-a despărţit. 

Înainte să se stingă, Regele Mihai s-a împăcat cu Dumnezeu. A primit ultima împărtăşanie. 

Nu a mai apucat însă să se împace şi cu nepotul său, principele dezmoştenit Nicolae, care a fost oprit cu scandal la intrarea în reşedinţă. 

În apusul vieţii Majestăţii Sale, Regele Mihai, familia regală a fost umbrită de un scandal fără precedent petrecut chiar aici la reşedinţa privată a regelui, Din Aubonne. Un scandal iscat între familia regală şi nepotul regelui Mihai exclus din linia succesorală. 

Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai:

Am plecat când a fost confirmat că nu am putut să-l văd, am plecat, am plâns, m-am întâlnit cu cineva, o localnică şi a vorbit cu mine, m-am calmat. Nu am putut să cred ca poate va fi ultima dată să ajung aici, în Elveţia, la Aubonne, să-l văd.

El şi-a pierdut bunicul, care în urmă cu zeci de ani îl prezenta cu mare mândrie în faţa lumii. 

Omenirea l-a pierdut pe ultimul lider de stat care a văzut ororile celui de-Al Doilea Război Mondial. Regele care l-a înfruntat pe Hitler. Dar România a pierdut un model de demnitate, un nobil înnăscut, care a ştiut să poarte şi Coroana şi hainele simple de fermier, când să îşi păstreze gândurile şi când să rostească lecţii de neam. 

Înainte de discuţia despre moştenire, Casa Regală face demersurile acum pentru repatrierea Suveranului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Regele Mihai s-a stins la mii de kilometri de ţara sa. Suveranul va fi înmormântat în România