Antena Meniu Search
x

Regele Mihai a fost înmormântat la Curtea de Argeş

Regele Mihai I a fost înmormântat în urma unor ceremonii funerare impresionante, desfăşurate la Bucureşti şi Curtea de Argeş.

Regele Mihai I a fost înmormântat în urma unor ceremonii funerare impresionante, desfăşurate la Bucureşti şi Curtea de Argeş. Zeci de mii de oameni au venit pentru a-l conduce pe ultimul drum pe fostul suveran.

La funeralii, alături de membrii Casei Regale au participat reprezentanţii altor case regale europene, oficiali români şi străni, dar şi o uriaşă mulţime de oameni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Video: Regele Mihai a fost înmormântat la Curtea de Argeş | Sursa: TVR via Facebook/Observator

Actualizare ora 20.35: Regele Mihai I a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, alături de Regina Ana.

Actualizare ora 19.50: Conform tradiţiei, au fost trase salve de tun în memoria Regelui Mihai, iar fanfara a intonat imnul României.

Actualizare ora 19.35: Slujba s-a încheiat în Catedrala Curtea de Argeş. Sicriul a fost preluat de soldaţi, pentru a fi dus în noua catedrală, unde Regele Mihai va fi înmormântat alături de soţia sa, Regina Ana.

Actualizare 18.40: Cortegiul părăseşte gara, iar mulţimea aplaudă şi strigă: "Regele Mihai! Regele Mihai!"

Actualizare ora 19.15: Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus în Catedrala Curtea de Argeş, unde are loc slujba de îngropare, în prezenţa membrilor Familiei Regale.

Actualizare ora 18.25: Trenul Regal a ajuns în Gara Curtea de Argeş, unde era aşteptat de o mulţime de oameni. Sicriul Regelui Mihai e preluat către Catedrala Curtea de Argeş, pentru slujba de îngropare.

Actualizare ora 17.25: Trenul trece prin gara Piteşti, în aplauzele mulţimii adunate pe peron.

Actualizare ora 17.15: Peste 6 mii de oameni sunt adunaţi pe peroanele gării din Piteşti, unde Trenul Regal e aşteptat să treacă. Conform programului funeraliilor, convoiul nu va opri însă în această gară.

Actualizare ora 16.45: Trenul Regal trece prin Gara Găeşti. Peronul principal al gării e plin de oameni care au venit să întâmpine convoiul funerar.

Actualizare ora 16.10: Trenul Regal a ajuns în Gara Titu, unde localnicii au aplaudat la apariţia convoiului funerar.

Actualizare 15.10: Trenul Regal a plecat din Gara Băneasa, în aplauzele mulţimii şi salutul Gărzii. Va ajunge în Gara Curtea de Argeş, unde urmează ultima etapă a funeraliilor.

VIDEO: Trenul Regal pleacă din Gara Băneasa | Sursa: TVR

Actualizare ora 15.00: Cortegiul a ajuns la Gara Băneasa. Soldaţii Gărzii Naţionale au preluat sicriul şi l-au urcat în Trenul Regal, care va transporta trupul neînsufleţit la Curtea de Argeş.

http://ivm.aplay.ro/videos.php?action=edit&vid=598030

VIDEO: Sosirea convoiului funerar la Gara Băneasa | Sursa: TVR

Actualizare 14.35: În drumul către Gara Băneasa, cortegiul funerar a venit la Arcului de Triumf, iar maşina funerară care transporta trupul Regelui Mihai a fost preluată de trupele călare ale jandarmeriei.

VIDEO: Maşina cu sicriul Regelui Mihai e însoţită de trupele călare ale jandarmeriei | Sursa: TVR

Actualizare 14.10: Convoiul funerar a pornit către Gara Băneasa, cu sicriul regelui într-o maşină mortuară. Trupul neînsufleţit va fi urcat în Trenul Regal şi dus la Curtea de Argeş, pentru înmormântare.

Actualizare 13.55: Un moment emoţionant a fost surprins în curtea Catedralei Patriarhale. Custodele Coroanei, Margareta, şi soţul său, Principele Radu, se îmbrăţişează în momentul în care sicriul Regelui Mihai este urcat în maşina mortuară.

Principesa Margareta şi Principele Radu se îmbrăţişează

FOTO: Îmbrăţişarea regală | Sursa: Observator

Actualizare 13.50: Slujba s-a încheiat la Catedrala Patriarhală. Cortegiul se pregăteşte pentru a pleca spre Gara Băneasa.

Actualizare 12.40: Slujba din Catedrala Patriarhală a început. Sunt prezenţi membrii Familiei Regale, reprezentanţii caselor regale străine, Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, alţi oficiali români şi străini.

Slujba de la Patriarhia Română

FOTO: Momentul începerii slujbei în Catedrala Patriarhală | Sursa: Observator

Actualizare 12.25: Cortegiul funerar a ajuns la Patriarhie. Soldaţii au ridicat sicriul de pe afetul de tun, pentru a-l duce în catedrală, unde e oficiată slujba de către Patriarhul Daniel.

Sicriul Regelui Mihai pe afet de tun în curtea Patriarhiei

FOTO: Sicriul Regelui Mihai la sosirea în curtea Patriarhiei | Sursa: Observator

Actualizare 12.10: Cortegiul a oprit în Piaţa Naţiunilor Unite. De o parte şi de cealaltă a străzii mulţimea aplaudă şi aruncă flori. Procesiunea e aşteptată să ajungă la Patriarhie.

Cortegiul funerar în drum spre Patriarhie

FOTO: Cortegiul funerar în drum spre Patriarhia Română | Sursa: Observator

Actualizare 11.15: Procesiunea funerară către Patriarhie a început. Sicriul tras pe un afet de tun este urmat pe jos de membrii Familiei Regale. Mulţimea aplaudă.

Procesiunea funerară către Patriarhie

FOTO: Sicriul deschide cortegiul funerar care merge pe jos, la Patriarhie | Sursa: Observator

Actualizare 11.15: Sicriul este ridicat de către soldaţi pentru a fi dus pe afet. Mulţimea din piaţă strigă: "Regele Mihai".

Soldaţii poartă sicriul Regelui Mihai

FOTO: Mulţimea strigă "Regele Mihai!" în timp ce sicriul e scos din Piaţa Palatului | Sursa: Observator

Actualizare 11.10: Slujba oficiată în faţa Palatului Regal s-a încheiat, cu corul bisericesc cântând "Hristos a înviat!". Este adus afetul de tun pe care va fi pus sicriul. Cortegiul funerar va porni pe jos, către Patriarhie.

Actualizare 10.50: Sicriul Majestăţii Sale a fost scos din Palatul Regal de către 8 militari din Garda Naţională, pentru a fi depus pe catafalcul din piaţă, pentru slujba religioasă. În bisericile şi mănăstirile din toată ţara bat clopotele.

Momentul scoaterii sicriului Regelui Mihai din Palatul Regal

FOTO: 8 militari poartă sicriul Regelui Mihai în afara Palatului Regal | Sursa: Observator

Actualizare 10:35 - Slujba s-a încheiat, urmează ieşirea participanţilor din Sala Tronului în Piaţa Palatului Regal.

Actualizare 10.30 - Un sobor de preoți a început slujba în Sala Tronului.

Actualizare 09:43: Fostul Principe Nicolae a ajuns la Palatul Regal. Au sosit, de asemenea, Prințul Charles, Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, dar și alte personalități importante ale vieții politice europene. Ceremoniile vor începe la ora 10:00.

Regele Mihai va fi înmormântat astăzi, la Curtea de Argeș

Funeraliile Regelui Mihai s-au desfăşurat pe durata a 4 zile, începând de miercuri, când trupul neînsufleţit a fost repatriat.

Sâmbătă, Regele Mihai I va fi înmormântat la Curtea de Argeş, la funeralii urmând să participe mii de oameni, printre care se vor număra reprezentanţi a zeci de case regale din întreaga lume, sute de fețe bisericești, politicieni, dar și oameni care vor dori să îl conducă pe ultimul drum pe Majestatea Sa Defunctă Regele Mihai.

Regele Mihai va fi înmormântat astăzi, la Curtea de Argeș

Ceremoniile din ziua înmormântării Regelui Mihai vor începe de la ora 10.00, când Custodele Coroanei şi Alteţelor Lor Regale Principesa Elena, dna. Irina Walker, Principesa Sofia şi Principesa Maria, precum și membrii Casei Majestăţii Sale şi ai Consiliului Regal vor fi prezenți la Garda la catafalc și se vor încheia la ora 18.40 cu ceremonia religioasă a îngropării Regelui Mihai în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia. Majestatea Sa împlinise 96 de ani în 25 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Regele Mihai a fost înmormântat la Curtea de Argeş