Antena Meniu Search
x

Video Regizorul filmului Colectiv, Alexander Nanau, a refuzat să fie decorat

Regizorul filmului Colectiv, Alexander Nanau, a refuzat să fie decorat de președintele Klaus Iohannis, spunând că ar fi "o ipocrizie": în pandemie, nimeni nu s-a fi preocupat de soarta culturii. In replică, ministerul Culturii spune că nu preşedintele oferă distincţia. Şi adaugă că l-a ajutat financiar pe regizor pentru producerea, regizarea şi promovarea filmului Colectiv.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 12.01.2021, 20:21

Vezi și
  • Răspunsul cu refuzul trimis Administraţiei Prezidenţiale a fost postat pe Facebook

Regizorul filmului Colectiv refuză să fie decorat de presedintele Klaus Iohannis pe motiv că este "cel mai cinic moment pentru a decora simbolic și gol de sens, cultura României".

El critică autorităţile pentru ca nu au facut nimic sa ajute aceasta industrie puternic afectata de pandemie.  

Răspunsul către Administraţia Prezidenţială

Alexander Nanau urma sa primeasca, pe 15 ianuarie, cand se sarbatoreste Ziua Culturii, medalia Meritul Cultural. Raspunsul cu refuzul trimis Administratiei Prezidentiale l-a postat si pe o pagina de socializare.

"În primul rând țin să le mulțumesc atât președintelui Klaus Werner Iohannis, cât și Ministrului Culturii Bogdan Gheorghiu pentru această propunere. Din păcate, având în vedere criza fără precedent în care se află tot sectorul cultural din România, nu pot accepta această distincție", se arată în răspuns.

Acesta mai spune că "ar fi o ipocrizie" să accepte această decorație, având în vedere că sectorul cinematografic se află "în moarte clinică".

"Orice student de film sau teatru din România, după ce a investit ani de viață în formarea sa profesională, are din ce în ce mai puține perspective de a-și putea face aici meseria, pentru că, după ce această criză sanitară va fi trecut, vor fi închise majoritatea caselor de producție de film, majoritatea teatrelor independente, a cinematografelor și a firmelor de distribuție de film. Cea mai optimistă perspectivă pentru un student român este de a părăsi țara", a mai scris Alaxander Nanau.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Regizorul filmului Colectiv, Alexander Nanau, a refuzat să fie decorat