Antena Meniu Search
x

Reguli noi pentru cei care fac sport, din 15 mai

Activităţile sportive vor fi relaxate, după 15 mai, conform unui anunţ făcut de Klaus Iohannis. Va fi permis în continuare doar sportul individual, dar şi în afara localităţii. Iar sportivii profesionişti vor putea începe pregătirile, dar nu şi competiţiile.

de Redactia Observator

la 04.05.2020, 15:32

Reguli noi pentru activitatile sportive, din 15 mai
Klaus Iohannis a anuntat ridicarea starii de urgenta din 15 mai - Presidency.ro
  • Bicicliştii vor putea face sport în afara localităţii
  • Sportivii de performanţă pot începe cantonamentele

În urma unei întâlniri pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că din 15 mai starea de urgenţă va fi înlocuită cu starea de alertă, iar printre restricţiile care se vor relaxa sunt şi cele care fac referire la sportivi şi activităţile sportive. 

Mersul pe bicicletă şi alte activităţi sportive individuale vor fi permise, începând din 15 mai, şi în afara localităţii. 

"Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise - atenție, individuale!", a anunţat Klaus Iohannis.

Citește și:

Acesta a menţionat că rămâne în vigoare restricţia prin care sunt interzise întâlnirile cu mai mult de 3 persoane, inclusiv atunci când facem mişcare în aer liber. 

Excepţie de la această regulă vor fi sportivii de performanţă. Aceştia se vor putea reuni în cantonamente, dar în condiţii foarte speciale. 

"Sportivii de performanță vor putea, în condiții foarte speciale, care vor fi detaliate de specialiști, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire - deci, pentru, atenție, sportivii de performanță. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori – atenție, ca să nu fim greșit înțeleși. Deci, cantonamentele, dar numai în condiții speciale, pentru profesioniști", a mai declarat Klaus Iohannis.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Reguli noi pentru cei care fac sport, din 15 mai