Antena Meniu Search
x

Se caută cele mai bune reţete de ciorbă. Câţiva tineri au lansat provocarea pe Facebook

Ţară, ţară, vrem ciorbari - este apelul lansat pe reţelele de socializare de mai mulţi tineri care vor să adune într-un singur loc toate reţetele de supe şi ciorbe cunoscute de români.

Vezi și

Ţară, ţară, vrem ciorbari - este apelul lansat pe reţelele de socializare de mai mulţi tineri care vor să adune într-un singur loc toate reţetele de supe şi ciorbe cunoscute de români. De la banala supă de pui şi tradiţionalul borş de peşte, până la supa de creveţi şi ciorba de raci. Aroma a ajuns până în Statele Unite, iar o jurnalistă de acolo a traversat oceanul pentru a afla secretul ciorbei româneşti.

La un restaurant din centrul Capitalei, se găteşte la foc automat. Singurul preparat din meniu este ciorba. Sunt însă 15 reţete diferite.

Relaţia românilor cu ciorba este acum şi subiect de studiu pentru un grup de cercetători români: doi sociologi, doi antropologi şi un fotoreporter caută toate reţetele posibile, pentru a le aduna laolaltă într-un documentar. Şi, apoi, într-o carte unică de bucate.

Michelle Newman, jurnalistă de peste ocean, caută şi ea reţete originale de supe. Mai ales că, în Statele Unite, singura ciorbă cunoscută este cea la conservă.

La final, cele mai populare reţete din proiectul iniţiat pe Facebook vor fi premiate cu 100 de euro, cât să saturi o sută de prieteni cu o ciorbă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Se caută cele mai bune reţete de ciorbă. Câţiva tineri au lansat provocarea pe Facebook