Revine ţeapa agenţiilor de casting. Cum îi păcălesc falşii agenţi pe românii creduli și dornici să devină vedete
Mirajul câştigurilor fabuloase îi face pe românii creduli victime sigure pentru vânzătorii de iluzii. Aceştia se prezintă ca agenţi de casting. Racolează oameni de pe stradă şi îi conving să semneze contra-cost contracte pentru şedinţe foto. Telefonul mult aşteptat nu mai vine niciodată.
Nu ştie dacă este legal, dar cu doar câteva minute înainte, un bărbat aborda trecătorii din centrul Capitalei cu o ofertă de nerefuzat: bani picaţi din cer, pentru câteva şedinţe foto!
Putem primi 100 de euro pe luna, in 10 sedinte, dar sa dam o garantie de 100 lei, ne explică unul dintre cei abordaţi.
Pentru romani creduli, cariera incepe pe un trotuar din zona Piata Romana. Dupa ce sunt convinsi ca vor avea succes pe scena sunt dusi intr un apartament din acest imobil, acolo semneaza contractul si platesc primii bani.
Unul dintre cei care au plătit pentru înscriere este şi Gabriel.
I s-ar fi oferit un abonament timp de un an, timp în care urma să fie chemat in mall-urile selectate pentru sedinte foto.
După ce a văzut imaginile surprinse de echipa Observator, Gabriel a mers să ceară banii înapoi, însă în zadar.
În schimb, acestă femeie a plătit 500 de lei agenţiei. Ar trebui să le mai dea încă 500. Acum e convinsă că a fost păcălită.
Vorbeau de 200-300 de euro pe eveniment. Mi-a spus ca la ei sunt cei mai frumosi copii din Romania, detaliază femeia.
Într-o discuţie filmată cu o cameră ascunsă, cei de la agenţie o acuză că nu şi-a respectat angajamentul de a veni la şedinţa foto.
Eu i-am făcut o facilitate doamnei, să nu achite suma integrală şi nu se poate rezilia decât prin achitarea integrală. Dacă luăm în calcul şedinţa, din start i se imputau vreo 200 de euro. Numai fotograful este plătit cu 100 de euro, explică un reprezentant al agenţiei.
Cei care deţin firme de casting legale spun că astfel de firme fantomă sunt din ce în ce mai dese.
În ultimul timp, poliţiştii au primit zeci de plângeri pentru astfel de înşelăciuni. Totuşi, spun că faptele sunt greu de probat pentru că păgubiţii nu citesc contractul pe care îl semnează.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰