Antena Meniu Search
x

Video Revoltă la Electric Castle: mii de oameni au aşteptat trenul şi câte 6 ore, în Gara Bonţida. Unii au adormit pe peron sau între şine

Situaţie inedită, dar revoltătoare pentru tinerii care sunt la festivalul momentului - Electric Castle. După o noapte albă, mii de tineri s-au trezit că au de aşteptat şi şase ore un tren care să-i ducă la Cluj-Napoca. Epuizaţi, au adormit pe marginea peronului, între linii sau direct pe iarbă. Fiecare garnitură a fost întâmpinată cu aplauze în Gara Bonţida. Organizatorii au promis că vor lua măsuri, însă astăzi cozile spre castelul Banfy s-au format cu 5 ore înainte de primul concert. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 16.07.2022, 19:42

Vezi și

După o noapte de distracţie, mii de tineri şi-au început ziua pe ... peron, în aşteptarea trenurilor care să-i ducă la cazare, în Cluj Napoca. Sosirea fiecărei garnituri a fost întâmpinată cu fluierături şi aplauze. "Organizatorii au asigurat transportul cu autobuze, însă au fost cu mult depăşite. Doar trei autobuze pleacă la distanţă de cinci minute de la festival. Adică aproximativ 2000 de persoane pe oră. Aseară au încercat să plece peste 10.000 de persoane în acelaşi timp", spune Alex Prunean, reporter Observator. 

Nemulţumiri la Electric Castle. Oamenii au îngheţat de frig, la cozi uriaşe

"A fost foarte multă lume în gară", povestesc Ovidiu şi Alexandra, un cuplu de petrecăreţi de la Electric Castle. Nu ştiu cum se vor întoarce la noapte: "Vedem. Dacă e coada foarte mare, poate mergem până la tren. Dacă putem să venim cu bus-ul, ar fi mai bine". "Era coadă până la intrare în festival. Nu avea rost. Şi la priority era coada foarte mare. Nu a fost niciodată aşa coadă mare", adaugă Alexandra.

Când au văzut că autobuzele nu sunt o soluţie, mulţi s-au refugiat la tren. Dar nici asta nu a fost varianta câştigătoare. Deşi toate garniturile opresc în Gara Bonţida, numărul turiştilor a depăşit capacitatea trenurilor. Aşa că tinerii au avut de aşteptat chiar şi 5 - 6 ore. Unii au dormit pe peron, între linii sau pe iarbă. "A fost o experiență foarte neplăcută. Am plecat la 2, atunci am ajuns la coada de autobuz şi am ajuns la ora 6 şi jumătate. Am ştiut că trec prin toate stările. Că îmi ard picioarele, că leşin, că mor de frig. Nimeni nu făcea nimic", mărturiseşte un participant la festival.

Pe acelaşi subiect

Explicaţiile organizatorilor festivalului. Noi promisiuni

Organizatorii au venit cu explicaţii pe Facebook: "Recunoaștem ... cozile de așteptare și timpul petrecut la cozi poate fi dificil. Și uneori e clar că e nașpa. Știm, de asemenea, că majoritatea dintre voi vreți să vă îndreptați spre casă cam în același timp și facem tot posibilul ca fluxul să fie mai eficient, dar există ore de vârf care încă ne dau bătăi de cap."

Postarea i-a enervat şi mai rău pe tinerii care au plătit cel puţin 70 de euro pe un bilet. "Admiteţi că sunteţi lacomi şi corectaţi-vă greşelile, în loc să daţi vina pe alţii", a comentat Szabi Vojtek. "Cred că eram mii de oameni. Multora le era frig. Era 5 dimineața, se lăsase frigul. În consecinţă, experiența este stricată", spune un tânăr. 

Organizatorii promit însă că vor lua măsuri după noaptea trecută: "Renunțăm la banda prioritară. Lucrăm cu autoritățile pentru ca traficul să fie cât mai lin posibil. Lucrăm la optimizarea procedurii de îmbarcare în autobuz". Şi totuşi, nici azi lucrurile nu stau mai bine. Coada de maşini a început încă de la ora 16. Noaptea trecută, peste 65.000 de oameni au participat la festival, acolo unde cap de afiş a fost trupa Twenty One Pilots. Festivalul mai are două nopţi, iar în această seară va urca pe scenă trupa Disclosure.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Revoltă la Electric Castle: mii de oameni au aşteptat trenul şi câte 6 ore, în Gara Bonţida. Unii au adormit pe peron sau între şine