Antena Meniu Search
x

REACŢIA INCREDIBILĂ a Academiei de Poliţie, după scandalul testelor greşite la examenul de admitere: "O singură întrebare a avut răspunsul ..."

Scandal uriaş la examenul de admitere pentru Academia de Poliţie, după ce la proba de Istorie, în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită. Greşeala a fost recunoscută de instituţia de învăţământ, care a comunicat însă că nu se pune problema ca testul să fie reluat.

Scandal uriaş la examenul de admitere pentru Academia de Poliţie, după ce la proba de Istorie, în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită. Greşeala a fost recunoscută de instituţia de învăţământ, care a comunicat însă că nu se pune problema ca testul să fie reluat.  

Este vorba despre Grila 22 de la B3, proba scrisă la Istorie, care cerea candidaţilor:

"Marcaţi pe foaia de concurs litera corespunzătoare ordinii cronologice pe care o consideraţi corectă:

A. Mihail Gorbaciov devine secretar general al P.C. al U.R.S.S.; (1985)

B. Nicolae Ceauşescu renunţă la clauza naţiunii celei mai favorizate; (1988)

C. Scrisoarea celor 6. (1989)

a) ABC;

b) BAC;

c) BCA;

d) CAB”

Răspunsul corect era a), dar în barem, varianta corectă dată era b).

CITIŢI COMUNICATUL ACADEMIEI

Radu Nicolae, purtător de cuvânt al Academiei de Poliţie, a declarat, în urma scandalului testelor greşite la examenul de admitere, că acestea au fost întocmite de profesori desemnaţi de Ministerul Educaţiei Naţionale.

"Nu se pune problema ca testul să fie reluat. O singură întrebare a avut răspunsul greşit în barem. 1 din 90 de intrebari. 

Iar întrebarea valorează doar 0,10 puncte din nota la probă. (...) Toate testele la istorie au fost recorectate azi-noapte şi până azi dimineneaţă pe baza noului barem.

Mâine se afişează notele conform noului barem. (...) Cei mai mulţi candidaţi au primit 10 sutimi în plus pentru că au răspuns greşit la întrebare, dar pe barem răspunsul greşit figura drept corect", a spus Radu Nicolae. 

Purtătorul de cuvânt al Academiei, despre Marian Godină: "Trebuia să fie cumpătat, nu trebuia să lovească în Academie pentru că sunt nevinovaţi. Au fost verificate şi testele la română şi cele la limbi străine (engleză, germană, franceză, rusă) şi nu a fost găsită nicio problemă până acum", a mai spus Radu Nicolae.

Citeşte şi: SCANDAL la Academia de Poliţie! Bareme de corectare şi TESTE GREŞITE la examenul de admitere

Examenul de admitere a fost criticat intens de poliţistul Marian Godină, devenit celebru datorită poveştilor sale spumoase din trafic. Candidat pentru a cincea oară, acesta cere demisia conducerii instituţiei de învăţământ, susţinând şi că subiectele mai degrabă presupuneau ghicirea răspunsurilor corecte.

"Din informaţii precise, mai multe grile de corectare au fost greşite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor. Eu nu mă voi mulţumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile "corecte", conform grilelor de corectare greşite. Au fost întrebări simple la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greşite, numai în cazul în care deja ştiau că li se vor considera corecte. 

Şi tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vânt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întâmplat azi. Nu mă voi mulţumi cu o recorectare şi cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie ceea ce se va spune, fie pentru ticăloşie, ceea ce se va nega. Domnule rector al Academiei de Poliţie, pentru acest circ ar trebui să vă daţi demisia simultan cu recorectarea. V-aţi bătut joc de emoţiile a mii de tineri şi părinţi care astăzi au plâns", a scris Marian Godină pe pagina de Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » REACŢIA INCREDIBILĂ a Academiei de Poliţie, după scandalul testelor greşite la examenul de admitere: "O singură întrebare a avut răspunsul ..."