Antena Meniu Search
x

RIPOSTĂ DURĂ a UE la adresa Rusiei, anunţată de Traian Băsescu

Dacă până la următorul summit europen Rusia nu începe negocierile cu Ucraina, Consiliul European poate lua o serie de măsuri.

Respectiv restricţii de călătorie pentru demnitari şi îngheţarea activelor aflate pe teritoriul UE: depozite, bunuri, acţiuni, a declarat preşedintele Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă.

Astfel, se cere retragerea imediată a trupelor ruse în spaţiile de staţionare permanente, conform acordului de la Kiev, din 1997, şi se cere Federaţiei Ruse să permită imediat accesul observatorilor internaţionali.

Traian Băsescu a mai anunţat că forul european condamnă organizarea unui referendum în Crimeea şi constată că această acţiune contravine Constituţiei Ucrainei.

De asemenea, Consiliul încurajează statele membre G8 să nu participe la pregătirea Summit-ului G8 de la Soci şi să nu participe nici la Summit.

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că următorul Consiliu European va avea loc peste două săptămâni. Consiliul European cere Federaţiei Ruse să înceapă imediat negocieri cu Guvernul Ucrainei pentru a se obţine rezultate înainte de acest Consiliu, a menţionat Băsescu.

sursă: Antena 3

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » RIPOSTĂ DURĂ a UE la adresa Rusiei, anunţată de Traian Băsescu