Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Robert Negoiţă nu a rămas numai fără palmieri, ci şi fără permis de conducere. A fost prins conducând pe contrasens

Duelul palmierilor arată cât de mult se iau în serios primarii. Alegătorii lor, însă, îi iau în râs. Un caricaturist s-a inspirat din cearta lor, iar bucureştenii nu înţeleg de ce nu se ocupă de lucruri serioase. Robert Negoiţă insistă - va planta 300 de arbori exotici în sectorul lui, chiar şi în Piaţa Unirii, de unde Nicuşor Dan i-a scos acum două zile. Primarul general îi transmite, însă, că va repeta operaţiunea de câte ori este nevoie. Iar edilul S3 nu a rămas numai fără palmieri, ci şi fără permis de conducere! Edilul a fost oprit de poliţiştii de la rutieră pentru că mergea pe contrasens, seara trecută, după ce a plecat de la Primăria Sectorului 3. Agenţii l-au sancţionat cu o amendă în valoare de 870 de lei şi i-au suspendat dreptul de a conduce pentru 60 de zile.

De Redactia Observator la 17.05.2023, 22:23
Vezi și

La nici o zi după ce Nicuşor Dan a scos din pământ palmierii plantaţi de Robert Negoiţă, edilul de sector le-a găsit alt loc.

Andreea Milea, reporter Observator: Primii trei palmieri din cei 26 scoşi din Piaţa Unirii au fost plantaţi peste noaptea aici în faţa Primăriei Sectorului 3, pe lângă ceilalţi 3 măslini care erau deja aici.

Diana Culescu, peisagist: Nu putem să vorbim de aclimatizare în cazul unor astfel de specii. Plantele vor muri, cel mai probabil şi asta o să fie singura aclimatizare.

Chiar şi aşa, Robert Negoiţă insistă - vrea să umple sectorul de palmieri. A cumpărat deja 300 şi nu exclude să îi ducă înapoi la Unirii.

Pe acelaşi subiect

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Dacă am zis tot sectorul 3, e sectorul 3!

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Dacă îi plantează, îi scoatem din nou. Măcar știm cum să facem noi.Robert Neg

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Sunt revoltat de fiecare dată cand vad în altă ţară, uite cum sunt, de ce la noi nu sunt? Şi când se întâmplă să fie şi la noi, critică, păi la noi de ce, că la noi nu se potriveste, cine a mai văzut? Pai de-aia am adus că nu s-a mai văzut.

Peste 300.000 de lei daţi pentru palmieri şi măslini

Edilul de sector a plătit peste 300.000 de lei pentru palmieri şi măslini. Nu s-a oprit aici. A luat şi banani, cactuşi, curmali, lămâi, mandarini, portocali şi arbori de kumquat.

Robert Negoiţă: O să vă invit să gustaţi fructe de kumquat. Credeţi-mă că sunt foarte bune. Nu se desface, se mănâncă pur şi simplu aşa.

Andreea Milea, reporter Observator: Primăria de sector a cumpărat 500 de astfel de plante exotice. Fiecare a costat, în medie, 60 de euro, susţine edilul. 

Supărarea dintre edilul Robert Negoiţă şi primarul general Nicuşor Dan nu pare să treacă prea curând.

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Lăsaţi-l să doarmă linistit că noi nu trebuie să-l trezim. Eu am trăit cu speranţa că dacă il trezim poate face ceva bun. Eu zic că e un demers gresit să îl trezim. Suntem mai bine cu el dormind. Când se trezeşte nu face nimic bun. Se apucă să tragă de copaci.

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Nu vreau să adâncesc polemica asta.

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: A ajuns să smulgă copaci din pământ că sunt ilegali? Domne, că-s copacii ilegali? Domne dar să facă la DNA. Adică ar trebui să le dea o formă de arest acestor copaci că umblă ilegal prin acest oraș condus de un tip care e certat și cu frizerul. Serios?

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Un gest nelegal, a fost sancționat, i-am scos palmierii. 

Doar că Robert Negoiţă are planuri mari cu restul plantelor exotice deja cumpărate. Să facă o grădină botanică în hala Laminorul care ar putea fi gata până la finalul acestui an.

Între timp, scandalul palmierilor de la Unirii l-a inspirat pe unul dintre cei mai în vogă caricaturişti din România. Costel Pătrăşcan a schiţat un personaj cu un tatuaj pe care scrie I love Bucureşi şi are deasupra un arbore exotic. Moda palmierilor în România a plecat de la Mamaia. Radu Mazăre a plantat 200 în anul 2002, dar majoritatea nu au rezistat. Fostul primar de la Timişoara, Nicolae Robu, nu s-a lăsat mai prejos. A cumpărat 40 de plante, care au fost vândute, în cele din urmă, pentru că nu mai arătau prea bine. La Bucureşti, primii palmieri au apărut în 2008, în sectorul patru, donaţi de o primărie din China.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Robert Negoiţă nu a rămas numai fără palmieri, ci şi fără permis de conducere. A fost prins conducând pe contrasens