Robochallenge 2019. Cel mai mare concurs de robotică din Europa a adunat la start peste 600 de concurenţi
Originalitatea şi creativitatea au fost premiate la Robochallenge 2019. Cel mai mare concurs de robotică din Europa a adunat la start peste 600 de concurenţi, din 17 ţări, într-un spectacol inedit, în care educaţia, cercetarea şi inovarea s-au îmbinat armonios.
Originalitatea şi creativitatea au fost premiate la Robochallenge 2019. Cel mai mare concurs de robotică din Europa a adunat la start peste 600 de concurenţi, din 17 ţări, într-un spectacol inedit, în care educaţia, cercetarea şi inovarea s-au îmbinat armonios. Ajunsă la cea de-a XII-a ediţie, competiţia internaţională a fost organizată de către Facultatea de Electronică.
V-ați imaginat vreodată cum arată o partidă de fotbal, o întrecere pe un circuit de Formula 1 sau un meci de sumo între roboți? Astfel de scenarii au fost transpuse în realitate la Universitatea Politehnica București.
Dintre cei 500 de roboţi antrenaţi să intre în competiţie, 300 sunt autonomi, capabili să execute acțiuni specifice, fără intervenție umană şi control teleghidat. Îşi testează funcţiile în cadrul celor 14 probe de concurs.
Laura are 26 de ani, a terminat facultatea de electronică și este pasionată de inovație și roboți.
Cel mai interesant proiect de la secțiunea Freestyle Showcase a fost premiat cu 500 de euro de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Proiectul câștigător este un prototip de mașină autonomă
Prin această inițiativă, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României își dorește să promoveze valorile umane și profesionale românești, din domeniul tehnic și științific, prin susținerea inovației și creativității tinerilor.
Conceptul RoboChallenge a luat naștere în anul 2.000 în Marea Britanie, la iniţiativa unui grup de prieteni care s-au inspirat din emisiunea TV Robot War. În România s-a organizat a 12-a ediţie
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰