Antena Meniu Search
x

Român arestat pentru trădare: spiona pentru Putin. A divulgat rușilor filmări și informații despre armata română

Român arestat de DIICOT pentru trădare. Ar fi transmis rușilor materiale video și informații despre armata română. Este acuzat că a filmat un convoi militar românesc şi a trimis clipul, alături de alte informaţii, Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

de Redactia Observator

la 24.05.2024 , 11:18

Român arestat pentru trădare: spiona pentru Putin. A divulgat rușilor filmări și informații despre armata română
Român arestat pentru trădare: spiona pentru Putin. A divulgat rușilor filmări și informații despre armata română - Shutterstock

DIICOT cercetează un cetăţean român care, încă din 2022, a supravegheat obiective militare româneşti sau aparţinând NATO din Tulcea şi a transmis datele Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. El a fost arestat pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru trădare.

Un român a filmat obiective militare din Tulcea

"La data de 23.05.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea unui inculpat (cetăţean român), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trădare. Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informaţii cu caracter militar şi efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă şi deplasarea personalului în zona de graniţă cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomaţi din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti", a transmis, vineri, DIICOT, într-un comunicat de presă.

Articolul continuă după reclamă

Bărbatul acuzat de trădare a fost arestat

Pe acelaşi subiect

Sursa citată a precizat că, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost identificate şi ridicate mai multe probe. "A fost sesizată Curtea de Apel Bucureşti care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile", a mai transmis DIICOT.

Datele, trimise Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti

Suspectul este acuzat că a adunat informaţii cu caracter militar şi a fotografiat tehnica militară de luptă şi deplasarea personalului militra în zona de graniţă cu Ucraina. Apoi a transmis datele către diplomaţi din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Potrivit autorităţilor, activităţile judiciare au fost realizate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DIICOT - Structura Centrală şi ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurilor subordonate.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii, Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei "Vlad Ţepeş". Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic şi de Criminalistică al DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Vi s-a părut exagerată reacţia publicului la momentul Babasha de la concertul Coldplay?
Observator » Evenimente » Român arestat pentru trădare: spiona pentru Putin. A divulgat rușilor filmări și informații despre armata română