Meniu LIVE
Search
x

Autorităţile refac traseul primului român îmbolnăvit cu coronavirus pentru a descoperi toţi suspecţii (Video) 

O nouă pistă complică ancheta coronavirusului. Preotul din localitatea Prigoria e şi el în carantină, deoarece locuia sub acelaşi acoperiş cu tânărul infectat. 

De Redactia Observator la 27.02.2020, 20:09
Vezi și
  • Autorităţile refac traseul primului român îmbolnăvit cu coronavirus
  • Vor să-i găsească pe toţi cei cu care românul a intrat în contact în ultimele zile

O nouă pistă complică ancheta coronavirusului. Preotul din localitatea Prigoria e şi el în carantină, deoarece locuia sub acelaşi acoperiş cu tânărul infectat. 

Judeţul Gorj. 166 de oameni izolaţi în case. Alţi 297, baricadaţi în locuinţe şi în Dolj. Multe ipoteze. Şi o singură certitudine. Tânărul de 25 de ani are coronavirus. 

"A intrat acest pacient în contact direct cu italianul? Da".

La o partidă de vânătoare, spuneau aseară autorităţile. 

Victor Costache, ministrul Sănătăţii: Pacientul fost la vânătoare cu italianul respectiv. A fost contact direct, suntem siguri

Astăzi, nu mai erau atât de siguri. S-a dovedit că tânărul, de fapt, nu a participat la vânătoare. 

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase: Lucra într-o hală de materiale tehnice, mai exact metale 

Bianca Iacob, reporter Observator: În hala din spatele meu se pare că a avut loc singura întâlnire dintre tânărul purtător de coronavirus şi italianul de 71 de ani. Aceştia au stat la o distanţă relativ mică unul de celălalt, doar trei metri. Din informaţiile pe care le avem, italianul venise să discute cu patronul tânărului

Itatalian era deja bolnav când a venit în ţara noastră. 

Abia după ce-a plecat din România, italianul a fost diagnosticat. Nu se dăduse încă alarma în Gorj, aşa că tânărul de 25 de ani nu a ştiut că este şi el infectat. Sâmbătă seara, a mers alături de iubita lui la o discotecă din satul Crasna. 

Cristina Oprea, corespondent Observator: Sâmbătă seara, tânărul ar fi fost zărit în această dicotecă în compania iubitei sale. Pentru câteva ore, cei doi s-ar fi distrat aici alături de câteva zeci de persoane

A doua zi, tânărul s-a întâlnit la un bar din comuna Prigoria cu patronul lui. Seara, a ajuns la o pizzerie din Târgu Jiu. La o altă petrecere, cu aproximativ 30 de invitaţi. Doi dintre ei n-au fost nici până acum găsiţi. Restul, au fost verificaţi, iar testele sunt negative. 

Cristina Oprea, corespondent Observator: Pentru a identifica toate persoanele cu care tânărul a intrat în contact, Poliţia încearcă acum să refacă traseul acestuia din ultimele zile. O sursă importantă pentru oamenii legii o reprezintă camerele de supraveghere ale magazinelor din apropierea casei acestuia

Din carantină, vecinii tânărului lansează o altă ipoteză. Spun că bărbatul ar fi adus virusul din Germania, ţară aflată în prag de epidemie.  

Iulia Iliescu, primar comuna Prigoria: În perioada 15-18 februarie ar fi fost plecat afară din ţară. În Germania

Pentru 12 dintre probele recoltate de la cei care au intrat în contact cu tânărul rezultatele au venit şi sunt negative. Momentan însă nu au fost identificate toate persoanele pe care le-a întâlnit în această perioadă. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Autorităţile refac traseul primului român îmbolnăvit cu coronavirus pentru a descoperi toţi suspecţii (Video) 

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022