Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ministerul de Externe, detalii de ultimă oră privind starea românului răpit în Nigeria

Ministerul Afacerilor Externe face precizări de ultimă oră în privinţa navigatorului român răpit de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene. 12 marinari, de la bordul navei elveţiene MV Glarus, au fost răpiţi de piraţi, iar unul dintre ei este român.

de Redactia Observator

la 24.09.2018 , 19:58

Ministerul Afacerilor Externe face precizări de ultimă oră în privinţa navigatorului român răpit de pe o navă aflată în largul apelor nigeriene.

12 marinari, de la bordul navei elveţiene MV Glarus, au fost răpiţi de piraţi, iar unul dintre ei este român.

MAE transmite că, având în vedere faptul că printre persoanele răpite se regăsesc și alți cetățeni străini, Celula de Criză a MAE a implicat în demersurile de gestionare a cazului și Ambasadele României la Zagreb, Ljubljana și Manila, pe lângă cele din Abuja și Berna, care sunt în contact cu Ministerele de Externe ale statelor de reședință, astfel încât Celula de Criză MAE coordonează în prezent un număr de cinci reprezentanțe diplomatice implicate.

Articolul continuă după reclamă

Totodată, Ambasada României la Berna menține în permanență legătura cu Ministerul Afacerilor Externe elvețian, cu armatorul navei și Ambasadele Sloveniei și Croației la Berna, iar misiunea diplomatică a României la Abuja este în contact cu autoritățile nigeriene competente. 

Potrivit datelor preliminare obținute de către agenția de crewing, starea persoanelor răpite este bună. Reprezentanții Celulei de Criză a MAE sunt în contact permanent cu familia cetățeanului român.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Ministerul de Externe, detalii de ultimă oră privind starea românului răpit în Nigeria