Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Celulă de criză la MAE după ce un român a fost răpit de pirați în largul Nigeriei

Ministerul Afacerilor Externe a activat Celula de criză după ce un român a fost răpit, alături de alte 11 persoane, de pe o navă elveţiană în largul Nigeriei.

de Redactia Observator

la 23.09.2018 , 23:22

Celula de criza la MAE dupa ce un roman a fost rapiti de pirati Celula de criza la MAE dupa ce un roman a fost rapiti de pirati

Ministerul Afacerilor Externe a activat Celula de criză după ce un român a fost răpit, alături de alte 11 persoane, de pe o navă elveţiană în largul Nigeriei.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, într-un comunicat, că, prin Ambasada României la Berna şi Ambasada României la Abuja, are în atenţie evenimentele legate de incidentul produs în largul apelor nigeriene la data de 22 septembrie 2018, în care a fost implicată o navă sub pavilion elveţian.  

”Reprezentanţii celor două misiuni diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Din informaţiile obţinute de la autorităţile elveţiene, s-a confirmat faptul că printre membrii echipajului răpiţi se află şi un cetăţean român”, precizează MAE. 

Articolul continuă după reclamă

Din dispoziţia ministrului afacerilor externe Teodor Meleşcanu a fost activată Celula de Criză, iar Ambasada României la Berna menţine legătura permanentă cu Celula de Criză a MAE elveţian, în timp ce Ambasada României la Abuja menține legătura cu autorităţile nigeriene competente pentru alte informaţii de interes în vederea soluţionării cazului.

Cei 12 marinari de la bordul navei elveţiene MV Glarus care au fost răpiţi de piraţi sunt din România (1), Filipine (7), Slovenia (1), Ucraina (1), Croaţia (1), Bosnia-Herţegovina (1), a anunţat Autoritatea maritimă nigeriană.

Nava MV Glarus transporta grâu între Lagos şi Port Harcourt, un oraş portuar din sudul Nigeriei. Piraţii au pătruns la bord când nava se afla la 45 de mile nautice de insula Bonny şi au răpit 12 dintre cei 19 membri ai echipajului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Celulă de criză la MAE după ce un român a fost răpit de pirați în largul Nigeriei