Antena Meniu Search
x

O româncă, război cu Mafia, la Roma. Președintele Italiei a decorat-o

Roxana Roman, o româncă de 34 de ani din Roma, a primit distincția de Cavaler al Ordinului de Merit de la președintele italian Sergio Mattarella, după ce a rezistat cu eroism clanului Casamonica - unul ce controlează cu o mână de fier cartierul Romanina.

O româncă a declarat război Mafiei, la Roma, iar președintele Italiei a decorat-o. Roxana Roman, 34 de ani, a primit distincția de Cavaler al Ordinului de Merit de la președintele italian Sergio Mattarella, după ce a rezistat cu eroism clanului Casamonica - unul ce controlează cu o mână de fier cartierul Romanina.

Roxana Roman a intrat în atenția opiniei publice din Italia după ce, în luna aprilie a acestui an, s-a luptat cu doi membri ai clanului Casamonica, puși pe scandal. 

Bărbații, nervoși că nu au fost serviți cu prioritate, l-au atacat pe soțul Roxanei și pe un bărbat cu dizabilități, au devastat localul și chiar au încercat să ia banii din casa de marcat.

Românca s-a opus cu înverșunare, iar agresorii au fost nevoiți în cele din urmă să renunțe. Însă a fost doar începutul unui război cu mafia din Roma.

Timp de două zile, "Roxy Bar", așa cum este cunoscut în zonă, a fost închis din pricina amenințărilor constante. 

În război cu Mafia din Roma

Imediat după incident, Roxana Roman a depus o plângere penală, moment în care clanul Casamonica a început să-i transmită mesaje prin căi indirecte, pentru a renunța la demers.

"Plângerea a fost un gest normal. În cartier e mereu o frică, e modul prin care Casamonica menține puterea. Sunt atât de mulți oameni buni care vor o schimbare, dar e nevoie de o nouă mentalitate iar asta începe cu fiecare dintre noi", a spus Roxana, potrivit tpi.it

Roxana Roman a rezistat Mafiei din Roma

Gestul Roxanei nu a rămas fără ecou. La o lună după agresiune și numeroase demonstrații de solidaritate cu "Roxy Bar", cei doi mafioți au fost arestați. Alături de ei, și un bărbat care a amenințat-o pe Roxana și i-a cerut să retragă plângerea.

Românca, decorată. Mafioții, la închisoare

În luna octombrie a acestui an, Alfredo Di Silvio a fost condamnat la 4 ani și 10 luni de închisoare, fratele său Vicenzo Di Silvio la 4 ani și 8 luni de închisoare, iar bunicul lor la 3 ani și 2 luni de închisoare. Antonio Casamonica, cel de-al patrulea acuzat, este încă în proces.

Președintele Sergio Mattarella a apreciat curajul româncei și i-a oferit distincția de Cavaler al Ordinului de Merit pentru "contribuția sa la afirmarea valorii legalității".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » O româncă, război cu Mafia, la Roma. Președintele Italiei a decorat-o