Antena Meniu Search
x

Româncă lăsată fără copil de soţul suedez şi arestată la Suceava

O româncă din Suceava a fost arestată pentru răpire internaţională, după ce şi-ar fi răpit propria fetiţă din Suedia şi a adus-o acasă, în România. Tânăra a fost arestată, iar fiica ei de 6 ani a fost dusă înapoi în Suedia, la tatăl ei.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 09.04.2019, 15:55

Româncă lăsată fără copil de soţul suedez şi arestată la Suceava
Româncă lăsată fără copil de soţul suedez şi arestată la Suceava - Profimedia Images / Ilustraţie

O româncă din Suceava a fost arestată pentru răpire internaţională, după ce şi-ar fi răpit propria fetiţă din Suedia şi a adus-o acasă, în România.

Tânăra a fost arestată, iar fiica ei de 6 ani a fost dusă înapoi în Suedia, la tatăl ei.

Raluca Iacobeţ a fost reţinută pe 28 martie, iar o zi mai târziu, fiica ei în vârstă de 6 ani a fost preluată de tată, un cetăţean suedez.

Totul a început atunci când românca s-a certat cu soţul ei suedez şi a decis să plece acasă în România, împreună cu copilul.

Pe acelaşi subiect

Tatăl a depus o plângere împotriva ei, iar autorităţile din Suedia au emis pe numele româncei un mandat european de arestare pentru răpire agravată a copiilor.

Arestată la Suceava pentru că şi-a răpit propriul copil

În momentul în care a ajuns acasă, la Suceava, Raluca a fost reţinută de poliţişti, iar fiica ei a fost preluată de inspectorii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Ulterior, românca a fost arestată preventiv, iar judecătorii au analizat o cerere de extrădare în Suedia.

"Despre copilul care la sfârșitul lunii martie a fost internat în regim de urgență la centrul nostru de primire în regim de urgență al copilului a fost adus de organele de poliție, în urma unui mandat de arestare emis pe numele mamei, mamă care nu are domiciliul în județul Suceava, ci în județul Sibiu. Fetița de șase ani este cetățean suedez. A fost o colaborare cu autoritatea de protecție a copilului și autoritățile suedeze. Tatăl s-a prezentat pentru preluarea copilului. În momentul în care copilul a fost adus la centrul de primire în regim de urgență s-a instituit măsura dispoziției în regim de urgență de către directorul instituției, urmând ca în urma prezentării documentației din partea tatălui, s-a revocat măsura și s-a predat copilul tatălui acestuia", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc.

Astăzi, judecătorii din Suceava au decis să respingă cererea de extrădare a româncei în Suedia, iar aceasta urmează să fie lăsat în libertate, doar dacă procurorii nu vor contesta măsura arestului preventiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Româncă lăsată fără copil de soţul suedez şi arestată la Suceava