Antena Meniu Search
x

Românca moartă de coronavirus în Italia, adusă pe ascuns cu mașina în țară. Şoferul dricului, în carantină și cu dosar penal

Femeia de 80 de ani din comuna Borșa, județul Maramureș, primul român care a murit de coronavirus în Italia, ar fi fost adusă în țară pe ascuns, fără știrea autorităților române.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 20.03.2020, 12:58

Ileana Timiș, o femeie din orașul Borșa, județul Maramureș, a murit de coronavirus în Italia
Românca moartă de coronavirus în Italia, adusă pe ascuns cu mașina în țară. Şoferul dricului, în carantină și cu dosar penal - vasiledale.ro / baiamare24.ro
  • Trupul femeii a fost adus în țară prin Vama Petea.
  • Șoferul dricului a fost băgat în carantină.

Femeia de 80 de ani din comuna Borșa, județul Maramureș, primul român care a murit de coronavirus în Italia, ar fi fost adusă în țară pe ascuns, fără știrea autorităților române.

Atât femeia de 80 de ani, cât și sora ei, de asemenea decedată în Italia, au fost aduse în România, în sicrie sigilate, cu o mașină a unei firme de pompe funebre din Borșa.

Potrivit primarului comunei, transportul avea acte perfect legale obținute de la statul italian.

"Familia femeii de 80 de ani din Borșa, care a decedat în Italia confirmată cu coronavirus, a decis să aducă în țară, pe cont propriu, sicriul cu trupul neînsuflețit al acesteia și al surorii sale de 75 de ani, pe care a îngrijit-o. Cele două sicrie au ajuns joi la Borșa, aduse de o firmă de transport de pompe funebre din comună, iar femeile au fost îngropate în cimitir fără preot.

Transportul avea acte perfect legale obținute de la statul italian, care au permis să fie duse sicriele sigilate până în Borșa. Autoritățile române nu au știut nimic despre aducerea acestor sicrie în țară", a spus Timiș, potrivit dcnews.ro.

Edilul spune că principalul vinovat în acest caz este statul italian care nu ar fi trebuit să aprobe repatrierea celor două sicrie în România.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, Dan Bucă, a declarat că transportul mortuar a ajuns, joi, în punctul de frontieră de la Petea și i s-a permis intrarea în țară în condițiile în care toate actele emise de autoritățile italiene - autorizații și pașapoartele mortuare, avize de transport și identificare, erau în ordine.

Şoferul dricului, în carantină și cu dosar penal. Mai mulți jandarmi, în autoizolare

Șoferul a plecat luni spre Italia, fără să anunțe Direcția de Sănătate Publică sau vreo altă instituție de faptul că urmează să aducă în țară sicriul unui cetățean român decedat din cauza infecției cu coronavirus. 

Reprezentanții poliției de frontieră din Satu Mare spun că nu au avut ce să facă decât să-i permită șoferului de la firma de pompe funebre să intre în țară cu cele două sicrie. 

Potrivit vasiledale.ro, transportul a ajuns la Borșa joi seară, escortat de poliție și de jandarmi direct la cimitir. Trupurile celor două femei au fost înhumate în procedură de urgență, fără preot și doar în prezența a doi dintre copiii Ilenei Timiș. 

Astăzi, Prefectura Maramureș a anunțat că șoferul din Borșa, care a efectuat transportul mortuar și a refuzat să intre în carantină, a fost sancționat contravențional.

"A intrat in carantina institutionalizata pentru o perioada de 14 zile. Persoana a fost sanctionata contraventional. De asemenea, a fost intocmit un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Jandarmii care au intervenit pentru introducerea persoanei in carantinare  au intrat in autoizolare la domiciliu", transmite prefectura Maramureș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Evenimente » Românca moartă de coronavirus în Italia, adusă pe ascuns cu mașina în țară. Şoferul dricului, în carantină și cu dosar penal