Antena Meniu Search
x

Ministerul Afacerilor Externe se implică în problema românilor blocaţi pe aeroportul din Valencia

Zeci de români au rămas blocaţi, marţi seara, pe aeroportul din Valencia, după ce aeronava Wizz Air care trebuia să-i aducă în ţară s-a defectat.

de Redactia Observator

la 19.02.2020, 16:25

Românii, susţinuţi de reprezentanţii Consulatului României din Spania
Zeci de români, blocaţi pe aeroportul din Valencia - Profimedia
  • Zeci de români, blocaţi pe aeroportul din Valencia
  • Ministerul Afacerilor Externe se implică în problema acestora

Zeci de români au rămas blocaţi, marţi seara, pe aeroportul din Valencia, după ce aeronava Wizz Air care trebuia să-i aducă în ţară s-a defectat.

Reprezentanţii companiei au recunoscut că aeronava care trebuia să efectueze zborul W6 3186, Valencia - Bucureşti, "a necesitat o verificare tehnică neprevăzută".

În ciuda disconfortului creat pentru mulţi oameni, în majoritate români, reprezentanţii Wizz Air au precizat că "am luat toate măsurile necesare pentru un asemenea caz. Am oferit cazare, alternative de zbor, rambursarea banilor sau rambursare de 120% în credit Wizz Air".

A existat şi varianta ca cei afectaţi să mai petreacă o noapte în Valencia şi să se întoarcă în această seară în Bucureşti cu o altă aeronavă Wizz Air.

În acest caz s-au implicat şi reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe care au precizat că urmăresc cu atenţie subiectul prin intermediul Consulatului Român de la Castellon de la Plana.

Autorităţile române au precizat că "am întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă compania aeriană Wizz Air şi pe lângă autorităţile aeroportuare din Valencia în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la situaţia pasagerilor şi pentru a ne asigura că le sunt respectate drepturile".

Reprezentanţii Consulatului României dau asigurări că "menţinem contactul atât cu pasagerii, cât şi cu reprezentanţii companiei aeroportuare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ministerul Afacerilor Externe se implică în problema românilor blocaţi pe aeroportul din Valencia