Antena Meniu Search
x

Sute de români blocați la vama dintre Austria și Ungaria, după ce granițele au fost închise (Video)

Sute de români au rămas blocați la granița dintre Austria și Ungaria după ce țara vecină a luat decizia de a închide granițele celor care nu sunt de naționalitate maghiară. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 17.03.2020 , 11:16

Mulți români care vin din Germania sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria
Sute de români blocați la vama dintre Austria și Ungaria, după ce granițele au fost închise - capturi video Facebook
  • Mulți români care vin din Germania sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria.
  • Oamenii cer ajutor să ajungă în țară.

Sute de români au rămas blocați la granița dintre Austria și Ungaria după ce țara vecină a luat decizia de a închide granițele celor care nu sunt de naționalitate maghiară. 

Oamenii așteaptă încă de luni seară o soluție, iar azi dimineață, la ora 8.00 încă mai erau la punctul de la Hegyeshalom. 

Ungaria a anunțat închiderea vămilor, iar ieri seară, ora locală 23.00, mașinile nu au mai putut trece fonteria dintre Austria și Ungaria. 

Articolul continuă după reclamă

Au așteptat în mașini o reacție din partea autorităților române, dar li s-a spus că au de așteptat.

"Așa arată la noi în vamă, la intrare în Ungaria. Nu se intră în Austria, nu se iese. Nu se intră în Ungaria, totul este blocat. Nu trece absolut nimeni. Facem grevă. Ori ne lasă să ne ducem la noi în țară, ori nu mai facem nimic", își strigă disperarea un român. 

Potrivit presasm.ro, într-unul dintre microbuzele care trebuie să ajungă la Satu Mare se află inclusiv un copil de doi ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La ora 8, ora României, câteva sute de mașini încă erau la punctul Hegyeshalom, așteptând ca autoritățile să găsească o soluție care să le permită să se întoarcă în țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a părut exagerată reacţia publicului la momentul Babasha de la concertul Coldplay?
Observator » Evenimente » Sute de români blocați la vama dintre Austria și Ungaria, după ce granițele au fost închise (Video)