Antena Meniu Search
x

Şase români aflaţi în carantină pe Diamond Princess ar putea fi aduşi în Europa cu o aeronavă italiană

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au anunţat, joi, că şase români aflaţi în carantină pe vaporul Diamond Princess, grav afectat de epidemia de coronavirus, ar putea fi aduşi în ţară în cel mai scurt timp posibil.

de Redactia Observator

la 20.02.2020, 16:57

Mai mulţi români sunt în continuare în carantină pe Diamond Princess
Mii de persoane sunt în continuare în carantină pe Diamond Princess - Profimedia
  • Şase români aflaţi în carantină pe Diamond Princess ar putea fi aduşi în Europa
  • Starea românilor îmbolnăviţi cu coronavirus este în continuare una bună

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au anunţat, joi, că şase români aflaţi în carantină pe vaporul Diamond Princess, grav afectat de epidemia de coronavirus, ar putea fi aduşi în ţară în cel mai scurt timp posibil.

Cei şase români ar putea fi aduşi în Europa cu o aeronavă italiană, în baza mecanismului european de protecţie civilă.

Procedura de testare suplimentară a europenilor care ar putea fi preluaţi de aeronava italiană este în plină desfăşurare, astfel că momentan nu se cunoaşte numărul exact al românilor care ar putea urca în aeronava respectivă şi momentul exact în care aceştia vor fi readuşi în Europa.

Românii readuşi în Europa ar urma să fie repatriaţi de autorităţile de la noi cu o aeronavă pregătită să intervină în Italia sau Germania, existând şi varianta ca, din Italia, românii să fie transportaţi în Germania pentru teste suplimentare.

Reprezentanţii Ambasadei României de la Tokyo anunţă că este în contact atât cu cei şase români care speră într-o repatriere rapidă, cât şi cu ceilalţi români rămaşi pe vapor, dar şi cu cei doi români îmbolnăviţi cu coronavirus şi care au fost internaţi într-un spital din Tokyo.

De altfel, în legătură cu primii doi români depistaţi cu coronavirus, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe anunţă că starea acestora este în continuare una bună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Şase români aflaţi în carantină pe Diamond Princess ar putea fi aduşi în Europa cu o aeronavă italiană