Antena Meniu Search
x

Video Români căutaţi după ce au luat 500.000 de lei pe credit de la CAR, pe adeverinţe false

Poliţiştii din Argeş încearcă să dea de urma a aproape 500.000 de lei, împrumutaţi cu acte false de la o casă de ajutor reciproc. Deocamdată au făcut 5 percheziţii în casele suspecţilor care ar fi primit creditele pe baza unor adeverinţe false de angajare. 

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 15:24

Vezi și

Anchetatorii spun că infractorii ar fi făcut mai multe împrumuturi şi ar fi plătit chiar ratele la unele dintre ele, ca să nu stârnească suspiciuni.

Angajaţii de la CAR au descoperit însă trei adeverinţe falsificate şi au anunţat poliţia.

Până acum peste 20 de astfel de hârtii s-au dovedit falsuri. 18 de persoane sunt audiate de poliţişti.

Ce spune poliţia

Pe acelaşi subiect

La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, efectuează cinci percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune şi uz de fals”, transmite IGPR.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada septembrie – noiembrie 2021, trei persoane, cu vârste cuprinse între 34 şi 55 de ani, cu complicitatea altor două persoane, de 45 şi 54 de ani, ar fi întocmit, în fals, şi folosit 46 de adeverinţe de salariat pe numele unor persoane, în calitate de beneficiari sau giranţi, prin care atestau faptul că acestea au calitatea de salariaţi, obţinând, astfel, 24 de împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc.

Prejudiciul este stabilit la suma de 480.000 de lei. 18 persoane vor fi duse la sediul poliţiei, pentru audieri. Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Români căutaţi după ce au luat 500.000 de lei pe credit de la CAR, pe adeverinţe false