Antena Meniu Search
x

Românii se distrează pe pârtiile stațiunilor montane, înainte de Revelion

În staţiunile montane, distracţia alunecă pe pârtii cu. cântec. În Harghita, snowmobilele îi duc pe turişti pe trasee montane de poveste, în timp ce la baza muntelui oaspeţii sunt ademeniţi de mirosul vinului fiert în coajă de portocală.

Vezi și

În staţiunile montane, distracţia alunecă pe pârtii cu. cântec. În Harghita, snowmobilele îi duc pe turişti pe trasee montane de poveste, în timp ce la baza muntelui oaspeţii sunt ademeniţi de mirosul vinului fiert în coajă de portocală. Sunt pline pârtiile în toată ţara, iar amatorii de sporturi de iarnă sunt tentaţi să încerce senzaţii noi. Odată cu ele, însă, pot veni şi pericolele. 16 schiori au avut nevoie de ajutor medical doar în Braşov.

Snowmobilul alunecă pe drumurile de munte de lângă Harghita-Băi. A nins din belşug, iar pasionaţii de fotografie "culeg" amintiri pentru tot anul.

Distracţia de la înălţime continuă în staţiune, unde prima oprire e dictată de mirosul ademenitor de vin fiert în coajă de portocală.

Părtia de la Băile Homorod a fost ideală pentru cei care şi-au propus să urce pe schiuri.

Plecăm din Harghita şi ne oprim în Straja, Hunedoara. Şi aici zăpada a scos turiştii pe pârtii.

Acrobaţiile trebuie făcute, însă, sub supravegherea unui instructor autorizat şi pe pârtii cu grad de dificultate potrivit nivelului de pregătire al fiecărui schior. Altfel, vacanţa se poate termina cu o vizită la medic. 16 turişti au avut nevoie de îngrijiri medicale, în ultimele cinci zile, după ce au suferit accidente pe pârtiile din Predeal şi Poiana Braşov.

În Poiana Braşov, trei din cele şapte pârtii au un grad ridicat de dificultate. Sunt numite pârtiile negre şi sunt recomandate doar schiorilor experimentaţi. Există şi o pârtie cu grad de dificultate mediu, iar alte trei sunt destinate începătorilor.

Zeci de mii de turişti îşi petrec sărbătorile în staţiunile montane, atraşi în primul rând de sporturile de iarnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Românii se distrează pe pârtiile stațiunilor montane, înainte de Revelion