Video Români păcăliţi să cumpere maşini de lux furate. Ce se va întâmpla cu autoturismele de aproape 400.000 de euro
Români păcăliţi să cumpere maşini de lux furate! Doi arabi şi o româncă ar fi pus la punct o înşelătorie prin care ar fi adus ilegal în ţară limuzine de aproape o jumătate de milion de euro. Clienţii care au cumpărat maşini scumpe la preţ redus au acum emoţii - ar putea rămâne fără ele.
Un arab şi o româncă au fost săltaţi azi-dimineaţă de mascaţi şi duşi la audieri. Ancheta a început la sesizarea făcută de un client care a cumpărat o maşină de lux, după care a descoperit că era furată şi că ar putea rămâne fără ea.
Cum acţionau membrii reţelei
Membrii reţelei făceau o înţelegere clandestină cu proprietarii mașinilor de lux din țări ale Uniunii Europene. Ofereau pe loc jumătate din preţul limuzinei, o aduceau în România şi îi făceau acte false, cu care o înmatriculau. Apoi, anunţau fostul proprietar să o declare furată, iar acesta încasa despăgubiri şi de la firma de asigurări.
Simona Anghel, Parchetul Sectorului 1: Inculpații au prezentat înscrisuri falsificate în relația cu funcționarii publici din cadrul RAR și Direcției Permise și Înmatriculări, determinându-i pe aceștia să elibereze certificate de autenticitate, certificate de înmatriculare și cărți de identitate.
Bogdan Dinu, reporter Observator: Procurorii au mers pe fir și au ajuns la 5 mașini de lux fabricate între anii 2021 și 2022, aduse din Germania și din Italia. Toate acestea au fost indisponibilizate și valorează în total aproape 400.000 de euro.
Două dintre maşinile de lux au fost vândute
Două dintre maşinile de lux au fost vândute - un Jeep Compass de aproape 25.000 de euro și un Mercedes S400, care costă în jur de 100.000 de euro. Acum, clienţii au emoţii.
Andrei Lazăr, avocat: Fie să le rămână mașina, susținând faptul că sunt cumpărători de bună credință, fie să aibă cale deschisă să își recupereze banii. În funcție de ce decide procurorul și instanța de judecată.
Românca şi arabul săltaţi de mascaţi au fost reținuți de procurori, dar judecătorii au hotărât să fie anchetaţi în libertate, sub control judiciar. Poliţiştii care anchetează reţeaua spun că suspecţii au reînviat o metodă folosită în anii 90 de traficanţii de maşini de lux.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰