Antena Meniu Search
x

Dosar penal pentru aglomerația de pe aeroportul din Cluj, după ce aproape 2.000 de oameni s-au înghesuit să plece în Germania

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 09.04.2020, 18:08

  • Secția regională de poliție transporturi Cluj a anunțat că a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce aproape două mii de români s-au înghesuit să plece la muncă, în Germania.

Secția regională de poliție transporturi Cluj a anunțat că a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce aproape două mii de români s-au înghesuit să plece la muncă, în Germania.

Muncitorii erau programați să se îmbarce în 13 aeronave, curse organizate de un operator privat.

Aproape toate persoanele au venit în acelați timp, totul culminând cu o mare de oameni care s-a strâns în fața aeroportului, încălcând astfel, regulamentul ordonanțelor militare și starii de urgență.

"Cursele sunt organizate de un operator privat, care a gestionat prost situația. I-a adus pe oameni grămadă, în condițiile în care zborurile charter sunt programate să plece de la 13 la 21 aproximativ. Intră controlat în aerogara, problema e în exterior. Am trimis jandarmi și forțe ale poliției pentru a-i dispersa", a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj. 

"Urmare a  imaginilor și informațiilor apărute în spațiul public privind situația de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, vă informăm că la nivelul S.R.P.T. Cluj Napoca a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 352 Cod Penal sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca. În cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Cluj Napoca, în temeiul art. 292 Cod de Procedura Penală s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 Cod Penal, în cauza privind situația persoanelor aflate in cursul acestei dimineți pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. Cauza se afla sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca", informează autoritățile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Dosar penal pentru aglomerația de pe aeroportul din Cluj, după ce aproape 2.000 de oameni s-au înghesuit să plece în Germania