Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românii care intră pe site-uri pentru adulţi, ţinta hackerilor. Noul virus foloseşte sigla Poliţiei Române

Situaţie stânjenitoare pentru românii care au intrat în ultimele zile pe site-urile pentru adulţi. Cine a căutat filme româneşti are toate şansele să fi descărcat şi un virus. Victimele s-au trezit că pe monitor le apare sigla Poliţiei Române şi sunt ameninţaţi că au trei optiuni.

de Redactia Observator

la 12.06.2018 , 21:54

Situaţie stânjenitoare pentru românii care au intrat în ultimele zile pe site-urile pentru adulţi. Cine a căutat filme româneşti are toate şansele să fi descărcat şi un virus. Victimele s-au trezit că pe monitor le apare sigla Poliţiei Române şi sunt ameninţaţi că au trei optiuni. Prima e să plătească 100.000 de lei, a doua e să meargă la închisoare sau să plătească pe loc o sancţiune de 400 de lei.

Un mesaj alarmant, aparent semnat chiar de Poliţia Română, le-a apărut în faţă celor care au intrat în ultimele 48 de  ore pe site-uri româneşti pentru adulţi. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Mulţi au achitat aşa-zisa amendă cerută în schimbul deblocării computerului. Ba chiar au sunat la 112 pentru a se asigura că nu merg la închisoare. Abia atunci au descoperit adevărul.

Poliţia Română nu blochează calculatoarele nimănui şi nici nu trimite mesaje referitoare la amenzi sau infracţiuni săvârşite. Victimele unor astfel de campanii de ransomeware au venit şi au depus plângeri la unităţile de poliţie, explică un specialist al Poliţiei.

12 români au sesizat până acum autorităţile, dar poliţia estimează că sute de conaţionali ar fi fost victimele hackerilor de pe site-uri xxx.

BOGDAN BOTEZATU, specialist în infracţionalitate informatică:

Îşi pierd informaţii foarte importante cum ar fi lucrări de licenţă, fotografii, istoric de documente. Sunt forţaţi să plătească să îşi ia informaţiile înapoi.

Ultimele studii arată că 25 la sută dintre tinerii români cu vârsta între 14 şi 18 ani petrec zilnic trei ore doar pe site-urile pentru adulţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Românii care intră pe site-uri pentru adulţi, ţinta hackerilor. Noul virus foloseşte sigla Poliţiei Române