Antena Meniu Search
x

România a primit încă 87.000 de doze de vaccin anticoronavirus

Peste 87 de mii de doze de vaccin vor fi livrate în această dimineaţă pe aeroporturile Otopeni, Cluj şi Timişoara. Este a cincea tranşă de doze de vaccin care ajunge la noi în ţară. 

de Alexandra Bucuroiu

la 18.01.2021, 08:29

Vezi și
  • Dozele de vaccin anticoronavirus au ajuns pe aeroporturile Otopeni, Cluj şi Timişoara.
  • România a primit, până acum, peste 500.000 de doze de vaccin anticoronavirus de la Pfizer.

În urmă cu câteva momente, aeronava a aterizat pe pista Aeroportului Otopeni. Este a cincea tranşă de vaccin care aduce în ţara noastră peste 87 de mii de doze. Cele mai multe dintre doze sunt cele venite acum, aici, pe Aeroportul Otopeni.

De pe Aeroportul Otopeni, dozele de vaccin merg către centrele de stocare de la Institutul Cantacuzino, dar şi de la alte patru centre regionale. 

Vorbim despre Iaşi, Craiova, Braşov, Constanţa. De acolo, în funcţie de cererea DSP, se distribuie vaccinul către centrele de vaccinare. 

Alte două aeronave vor ateriza azi pe aeroporturile din Cluj şi Timişoara. 

Peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer anticovid au ajuns în România

Până acum au ajuns în România în jur de 537 de mii de doze de vaccin Pfizer, iar peste 204 mii de persoane s-au vaccinat cu prima doză şi rapel. 

Pentru că aţi reuşit să vedeţi aeronava cu doze de vaccin, trebuie să vă spunem că dozele de vaccin au fost transportate în condiţii speciale. Vorbim despre gheaţă carbonică şi folie etanşă. 

Cutiile cu doze de vaccin vor fi descărcate şi băgate apoi în maşini speciale şi, sub paza Poliţiei, Armatei şi a Jandarmeriei, vor ajunge către centrele de stocare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » România a primit încă 87.000 de doze de vaccin anticoronavirus