România, zguduită de TREI CUTREMURE în numai câteva ore! AVERTISMENTUL ÎNFRICOŞĂTOR transmis de seismologi
Institutul Național pentru Fizica Pământului a anunţat că nu mai puţin de trei cutremure s-au produs în România, marți seară, în numai câteva ore.
Institutul Național pentru Fizica Pământului a anunţat că nu mai puţin de trei cutremure s-au produs în România, marți seară, în numai câteva ore.
Seismele au avut loc la orele 18.56, 21.24 si, respectiv, 22.40 şi au avut epicentrele în județul Buzău, potrivit seismologilor.
Primul seism a avut magnitudinea de 2 pe Richter şi s-a produs la doar 4.5 kilometri adâncime, al doilea a avut 2,6 şi a avut loc la 139 kilometri adâncime, iar cel de-al treilea a avut magnitudinea 2,2 şi s-a produs la 100.8 kilometri adâncime.
Un cutremur de 8,1 grade este posibil în România!
- Cutremur azi în România. Un seism de 3,4 pe scara Richter s-a produs în Buzău
- "Stegarul dac", sub control judiciar. Îi este interzis să participe la adunări publice
- Băutura tot mai consumată de români. Vânzările au crescut cu 15% anul trecut: "În ultimii 5 ani s-a dublat"
- Cinci membri ai unei comisii INML, urmăriţi penal în cazul renumitului chirurg de la Fundeni acuzat de malpraxis....
- Ce recompensă primesc de la stat vânătorii de comori, pentru fiecare descoperire arheologică. Uneori uită răsplata
La începutul lunii august, directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că a fost realizată o hartă specială a Bucureştiului, din punct de vedere seismic.
"La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur", a spus Ionescu.
Citeşte şi: Mărmureanu a făcut MARELE ANUNŢ. Când va fi următorul mare CUTREMUR în România!
Directorul INFP a explicat şi care sunt cutremurele cele mai periculoase pentru România.
"În România, cutremurele care pot provoca pagube sunt cutremurele cu magnitudini peste 7, şi nici atunci. Practic, ar trebui să îndeplinească mai multe condiţii pentru a provoca pagube. Cutremururul din 77 a avut 7,4 grade, s-a produs la o adâncime de 90 de km, a avut un anumit mecanism de rupere. Şi propagarea contează. Cutremurele care se produc în zona 90 de km. adâncime se propagă spre Bucureşti, celelalte, la adâncimi mai mari, au directivitate către nord-estul României", a mai spus Constantin Ionescu.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰