Antena Meniu Search
x

Video România, descoperită la Marea Neagră în cazul unui conflict cu Rusia. Nave puţine, vechi şi slab dotate împotriva celei mai mari flote din regiune

Scenarii negre pentru România în Marea Neagră. Suntem descoperiţi din punct de vedere militar, cu o flotă decimată, nave vechi şi slab dotate. Asta în timp ce, la aproximativ 300 de kilometri distanţă, în Crimeea, Rusia a creat baza celei mai mari flote din regiune: nave de luptă, submarine şi rachete cu rază medie de acţiune au fost instalate în apropiere de Sevastopol.

de Redactia Observator

la 01.02.2022, 21:17

Vezi și

O treime din navele ruseşti prezente în Marea Neagră au fost dotate cu rachete mare-sol. Sunt ghidate cu ajutorul dronelor şi avioanelor de supraveghere. Imediat după anexarea ilegală a Crimeei, în 2014, marea majoritatea a navelor de luptă ruseşti au fost mutate în Sevastopol. Tot în Crimeea au fost instalate rachete Iskander, cu o rază de acţiune cuprinsă între 500 şi 700 de kilometri.

Claudiu Degeratu: Forţele navale ruseşti din Crimeea, în orice tip de scenariu militar care vizează Ucraina sau o ţară NATO vor acţiona sub o umbrelă de luptă a rachetelor de coastă.

Peste 20 de nave şi submarine militare ruseşti au simulat în urmă cu doar câteva zile atacuri în Marea Neagră. Au fost exerciţii militare şi în Marea Mediterană, Marea Nordului, Oceanul Atlantic, Oceanul Pacific şi Marea Barents. În total, peste 140 de nave şi submarine, 60 de avioane şi o mie de sisteme de atac.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Diferenţele sunt uriaşe între noi şi forţele Federaţiei Ruse. Avem acum, cu o singură excepţie, nave de război care datează din timpul Războiului Rece. Ne putem baza pe trei fregate şi patru corvete. Şi ar mai fi alte trei nave purtătoare de rachete care pot intra într-un eventual conflict. Fregatele Regele Ferdinand si Regina Maria au fost cumpărate în 2004, dar au ca an de fabricaţie 1986, respectiv 1984. Se adaugă Fregata Mărăşeşti, cea mai mare navă de război construită în România. Nava are o lăţime de 14,8 metri şi o lungime de aproape 145 de metri. Are patru instalaţii de lansare rachete navă-navă, două instalaţii pentru lansare torpile, două pentru bombe antisubmarin şi 8 sisteme radar. Este dotată şi cu un heliport. Prin comparaţie, flota Federaţiei Ruse la Marea Neagră este copleşitoare. Vedem un crucişător, un distrugător, patru fregate, şapte nave de asalt, cinci corvete şi cinci submarine.

Pe acelaşi subiect

Pentru a mai echilibra raportul de forţe, Spania a anunţat că trimite nave detectoare de mine, o fregată şi avioane de luptă în Bulgaria.

Claudiu Degeratu: Este foarte descoperită (n.r. România) la Marea Neagră şi naval şi aerian. Noi abia avem capacitate pentru a face împreună cu NATO poliţie aeriană.

Ministerul Apărării a anunţat azi deplasarea de tehnică de luptă din Bucureşti spre poligoanele de la Medgidia. Specialiştii spun însă că nu suntem deocamdată în pericol.

Dan Dungaciu: Noi suntem de fapt influenţaţi de negocierea pe scut. Asta ar putea să ne afecteze. Nici în scenariile cele mai negre nu există ideea unui atac împotriva NATO.

Cel puţin pentru moment, scenariul activării rezerviştilor militari nu este luat în calcul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » România, descoperită la Marea Neagră în cazul unui conflict cu Rusia. Nave puţine, vechi şi slab dotate împotriva celei mai mari flote din regiune