Antena Meniu Search
x

Video Mobilizare înspăimântătoare a rușilor. Rachetele Iskander de la graniță ar putea lovi Kievul

Ameninţarea pentru Ucraina a atins cote fără precedent. Ultimele date de la Kiev arată Rusia aşteaptă să adune 175.000 de soldaţi la graniţă pentru a porni o invazie totală. Un număr aproape dublu de trupe s-ar afla acum la o distanţă de mai puţin de 400 de kilometri de Ucraina.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 20.01.2022, 00:29

Vezi și

Între timp, Statele Unite acuză Rusia că nu există niciun motiv întemeiat pentru mobilizarea militară de proporţii. Echipa Observator, formată din Laurenţiu Rădulescu şi Cosmin Herea, se află în mijlocul tensiunilor, de unde vine în continuare cu informaţii importante pentru noi toţi.

Laurențiu Rădulescu, reporter Observator: Suntem la o oră de a ajunge în Mariupol și semnele se văd deja. Sunt avanposturi ale militarilor ucrainieni care sunt părăsite, cel mai probabil soldații s-au îndreptat spre linia frontului. Reportajul, la Observator 19.

Ucrainienii se tem de rachetele Iskander ale Rusiei

Armata ucraineană a avertizat că Rusia ar putea folosi rachete cu rază medie de acțiune pentru a "distruge obiecte strategice", menționând că „grupuri tactice suplimentare de rachete operațional-tactice "Iskander" au fost aduse la graniță. 'La jumătatea lunii ianuarie, în apropierea Ucrainei existau 36 de lansatoare Iskander, sistem mobil de rachete balistice cu rază medie de acțiune. Aceste rachete sunt capabile să lovească ținte la 500-700 km distanță și ar putea viza capitala Kiev, se arată în comunicat.

Pe acelaşi subiect

Rușii au format o nouă linie de front în Belarus

Serviciile militare de informații ucrainene au transmis că Rusia a desfășurat fără întrerupere trupe din regiunile sale centrale și de est la granița de vest. De asemenea, potrivit noului raport, Moscova sprijină peste 35.000 de rebeli în estul Ucrainei și are aproximativ 3.000 de militari pe teritoriul rebel. Pe de altă parte, Kremlinul neagă că are forțe în estul Ucrainei.

De asemenea și misiunile serviciilor de informații rusești s-au intensificat. În apropierea graniței au fost instalate echipamente de supraveghere prin satelit, iar zborurile de recunoaștere s-au triplat față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Fostul președinte al Ucrainei cere unitate internațională și sprijin pentru armată

Pe fondul tensiunilor, fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a transmis că "întreaga lume ar trebui să fie unită împotriva lui Putin" și că Ucrainei ar trebui să i se permită aderarea la NATO"Este absolut necesar să existe solidaritate și unitate internațională" împotriva lui Putin, a spus Poroșenko, adăugând că aliații occidentali nu ar trebui să aibă încredere în liderul rus.

Miliardarul în vârstă de 56 de ani a cerut mai multe sancțiuni internaționale împotriva Rusiei. "Trebuie să slăbim Rusia și putem face asta prin sancțiuni. Ar trebui să facem Ucraina mai puternică. Și zi de zi ar trebui să primim noi arme letale defensive eficiente".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Mobilizare înspăimântătoare a rușilor. Rachetele Iskander de la graniță ar putea lovi Kievul