Antena Meniu Search
x

Video Cum se pregăteşte NATO pentru o posibilă invazie a Ucrainei de către Rusia? Forţe impresionante trimise pe frontul de Est, inclusiv în România

Statele Unite pedepsesc Rusia impunând sancţiuni oligarhilor. Pachetul de măsuri este gata şi mai aşteaptă doar aprobarea Congresului. Marea Britanie are şi ea ruşi pe lista neagră, iar săptămâna asta va schimba legile interne pentru a-i sancţiona pe bogaţii Kremlinului. Vladimir Putin pare totuşi să bată pasul pe loc. Oficialii ruşi insistă că nu vor invada Ucraina şi acuză Occidentul de comportament isteric. 

de Redactia Observator

la 31.01.2022, 20:59

Vezi și

De la oficiali ai guvernului până la miliardari, mulţi membri ai elitei ruse sunt pe lista neagră a americanilor. În plus, şi guvernul britanic pregăteşte sancţiuni similare pentru oligarhii ruşi şi va schimba săptămâna asta o lege în acest sens. 

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Orice invazie a Ucrainei va fi un dezastru absolut pentru întreaga lume. Dar mai ales pentru Rusia va fi un dezastru. 

Rusia încă neagă că ar pregăti o invazie şi joacă în continuare cartea victimei.    

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt Kremlin: Isteria promovată de Washington stârneşte, la rândul ei, isterie în Ucraina, unde, oamenii de pe linia frontului aproape că şi-au făcut bagajele (să plece, n.red.). 

Pe acelaşi subiect

În acelaşi timp, tot mai multe state membre NATO trimit trupe pe frontul de Est.   

"România este printre ţările care a acceptat desfăşurarea suplimentară a trupelor NATO pe teritoriul ei, în cazul în care Ucraina va fi invadată. Bulgaria şi Ungaria se află în aceeaşi situaţie ca şi noi. Din cei 8.500 de soldaţi americani care au fost alertaţi, o mie vor ajunge în ţară. Baza de la Mihail Kogălniceanu îi va găzdui cel mai probabil. Canada  a anunţat că trimite şi ea trupe. 500 de militari într-o primă fază în Letonia şi 60 de instructori în Ucraina. Marea Britanie îşi dublează efectivele pe flancul estic. Acum au deja 100 de instructori militari în Ucraina, 150 de soldaţi în Polonia şi alţi 900 în Estonia. Avioane de luptă vor fi trimise în Cipru şi vor apăra inclusiv spaţiul aerian din Bulgaria şi România. În Marea Neagră Marea Britanie trimite un distrugător şi o navă de patrulare", transmite Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator.

Militarii americani, care sunt deja în Ucraina, au început instruirea soldaţilor ucraineni, pe care i-au învăţat cum să folosească lansatoarele de rachete. Chiar şi civilii sunt instruiţi, dar numai cei care vor. 

Potrivit analiştilor, negocierile din aceste zile se referă la o schimbare administrativă a Ucrainei. 

Dan Dungaciu: Federalizarea este soluţia care o agreează momentan şi americanii, şi ruşii. Şi spre aia se merge. Invazia este presiunea pusă pe ucraineni să accepte ceea ce ei până acum nu au acceptat.  

Vladimir Putin se întâlneşte mâine la Kremlin cu premierul ungar, Viktor Orban, iar joi merge la Beijing pentru a participa la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice. Ocazie cu care va încerca să se asigure că poate conta pe Xi Jinping dacă va fi cazul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cum se pregăteşte NATO pentru o posibilă invazie a Ucrainei de către Rusia? Forţe impresionante trimise pe frontul de Est, inclusiv în România