Antena Meniu Search
x

"România este un membru de încredere al NATO". Casa Regală și Ambasada SUA au celebrat 143 de ani de relații româno-americane

Eveniment impresionant în România! Ceremonia fastuoasă, dedicată celor 143 de ani de la stabilirea relaţilor dintre România şi SUA, a fost susţinută ieri la Catelul Peleş de către Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta. Printre invitaţii de onoare s-a numărat şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Kathleen Kavalec. Unul dintre cele mai dezbătute subiecte a fost ameninţarea Rusiei la securitatea euroatlantică.     

de Redactia Observator

la 20.10.2023, 08:50

Vezi și

S-au împlinit 143 de ani de la stabilirea relaţiilor bilaterale romano-americane, ca parteneriat strategic dintre cele doua state. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Kathleen Kavalec, prezentă la eveniment, a precizat că aceste legături sunt mai puternice ca niciodată.

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA în România: România este un membru de încredere al NATO, asigurând securitatea flancului sud-estic al Aliaţiei. La graniţa României, mii de militari americani, bărbaţi şi femei, sunt aici, alături de colegii lor români. 

De asemenea, Majestatea sa Margareta, Custodele Coroanei, a ţinut să sublinieze în discursul său, implicarea familiei regale în asigurarea stabilităţii din regiune.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei: În ultimii 30 de ani am continuat să promovăm relaţiile noastre bilaterale, atât în România, cât şi în S.U.A, şi ne angăjam să contribuim la siguranţa şi stabilitatea regiunii prin susţinerea fermă şi continuă a intereselor fundamentale ale României şi Republicii Moldova, de care Coroana Română este unită prin puternice legături identitare.

Pe acelaşi subiect

Şi ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a afirmat că Rusia rămâne în continuare cea mai mare ameninţare pentru securitatea euroatlantică.

Luminiţa Odobescu, ministrul de Externe: NATO e mai puternică ca niciodată. România şi Statele Unite împart acum un angajament clar faţă de democraţie, o relaţie strategică durabilă şi dorinţa de a confrunta provocări şi ameninţări comune.

Tot în cadrul evenimentului care s-a desfăşurat în Holul de Onoare al Castelului Peleş, mai multe personalităţi şi instituţii din România şi din Marea Britanie au fost decorate, de Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » "România este un membru de încredere al NATO". Casa Regală și Ambasada SUA au celebrat 143 de ani de relații româno-americane