Antena Meniu Search
x

România sprijină populaţia sinistrată, după cutremure: 3 aeronave militare pleacă spre Turcia şi Siria, într-o nouă misiune umanitară

MApN anunţă că miercuri se va desfăşura o nouă misiune de zbor umanitar, cu trei aeronave ale Forţelor Aeriene Române, în sprijinul populaţiei afectate de cutremurele din Turcia şi Siria. Astfel, o aeronavă C-130 Hercules, care va ateriza la Beirut (Liban), şi două aeronave C-27J Spartan, care vor ateriza la Gaziantep (Turcia), transportă aproximativ 22 de tone de bunuri materiale donate de statul român.

de Redactia Observator

la 15.02.2023, 11:37

Ajutoare umanitare pentru populaţia sinistrată din Turcia şi Siria
Ajutoare umanitare pentru populaţia sinistrată din Turcia şi Siria - Facebook

O nouă misiune de zbor umanitar, cu trei aeronave ale Forţelor Aeriene Române, este organizată, miercuri, în sprijinul populaţiei afectate de cutremurele din Turcia şi Siria, anunţă Ministerul Apărării Naţionale, conform Agerpres. O aeronavă C-130 Hercules, care va ateriza în Liban, la Beirut, şi două aeronave C-27J Spartan, care vor merge în Turcia, la Gaziantep, transportă aproximativ 22 de tone de bunuri materiale donate de statul român.

România ajută populaţia sinistrată din Turcia şi Siria, după cutremure

Transportul ajutoarelor pentru populaţia sinistrată se face la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr.5 din 9 februarie. Conform MApN, cele două aeronave de transport C-27J Spartan au decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 9,00, iar aeronava C-130 Hercules va pleca spre Beirut în cursul acestei zile.

Forţele Aeriene Române au mai executat astfel de misiuni umanitare şi în 2011, când un alt cutremur major s-a produs în Turcia, precum şi în 2019, în Albania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » România sprijină populaţia sinistrată, după cutremure: 3 aeronave militare pleacă spre Turcia şi Siria, într-o nouă misiune umanitară