Antena Meniu Search
x

România e vizitată de mai mulți turiști decât Elveţia sau Cipru

România este din ce în ce mai atractivă pentru turiştii străini. Mulți nu ştiu că Bucureşti nu e capitala Ungariei, dar le place ce găsesc pe la noi.

Vezi și

România este din ce în ce mai atractivă pentru turiştii străini. Mulți nu ştiu că Bucureşti nu e capitala Ungariei, dar le place ce găsesc pe la noi.

E veselie mare în centrul vechi din Bucureşti. Vremea e frumoasă, berea bună şi, mai ales, ieftină. Zona este un magnet pentru turiştii străini.

Am auzit lucruri grozave despre oraş şi am venit să ne convingem de asta, explică un tânăr.

Credeam că este capitala Ungariei, spune un altul.

Chiar şi aşa, peste 10 milioane de străini au vizitat ţara noastră în 2016, arată statisticile făcute publice recent de Banca Mondială. Suntem peste Elveţia, Belgia, Suedia şi Cipru la acest capitol. Cifrele ar arăta şi mai bine dacă am avea o strategie în turism, cum au bulgarii, spre exemplu. Un clip de prezentare pe care au cheltuit 10 mii de euro rulează inclusiv pe CNN. În tot acest timp, ministrul turismului de la noi visează frumos.

Bogdan Trif, ministrul turismului:

Am inceput procedura de achizitie a unui ghid turistic, dai un click pe o localitate, iti apar toate obiectivele turistice, toate traseele, cu toate denumirile toate imaginile. Din păcate suntem în urmă cu aceste lucruri.

Aşa că facem ce putem. Şi nu putem foarte mult. Până la urmă, şi un info trip la care sunt invitaţi şi ziarişti străini e un început. Ultimul a fost organizat în Delta Dunării. 

După spectacol şi o plimbare cu barca, ziariştii trag concluziile.

Ce-mi place cel mai mult aici este sentimentul de sălbăticie. Este o parte unică a Europei. Este o modalitate perfectă de a te relaxa după o săptămână grea, dă verdictul unul dintre invitaţi.

Iar dacă românii încearcă prin tot felul de campanii sa-i atraga pe turistii din alte ţari, în Olanda, lucrurile stau cu totul invers. Autorităţile de acolo au inceput sa ia masuri pt a-i indeparta pe straini. Sunt atat de multi, incat localnicii nu-i mai suporta.

La nivel global, turismul a crescut până la valoarea record de un miliard două sute de milioane de vizitatori. În top sunt Franţa, Statele Unite, Spania, China şi Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » România e vizitată de mai mulți turiști decât Elveţia sau Cipru