Antena Meniu Search
x

România va dona 20.000 de vaccinuri Republicii Moldova, primele din cele 200.000 promise, a anunțat Florin Cîțu

Florin Cîţu a anunţat că guvernul pe care îl conduce a adoptat miercuri o Ordonanţă de Urgenţă prin care România va trimite o primă tranşă de 20.000 de doze de vaccin către Republica Moldova, cu titlul de donaţie.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.02.2021, 17:42

premierul Florin Cîțu
Premierul României, Florin Cîțu - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • În total, Republica Moldova va primi 200.000 de doze de vaccin de la autoritățile române
  • Guvernul de la Chișinău se confruntă cu dificultăți și nu a început încă imunizarea populației

Prim-ministrul a precizat că, după ce Ordonanța de Urgență va fi publicată în Monitorul Oficial, se va lua imediat o Hotărâre de Guvern, chiar și în regim online, pentru ca vaccinul să ajungă cât mai repede peste Prut.

"În şedinţa de Guvern de astăzi au fost mai multe hotărâri, dar şi câteva ordonanţe. Cea mai importantă este ordonanţa de urgenţă prin care am reglementat ajutorul pe care îl vom da imediat Republicii Moldova, constând în 20.000 de doze de vaccinuri. Este o donaţie pe care o vom face. E prima tranşă din cele 200.000 de vaccinuri pe care le trimite în Republica Moldova", a anunțat premierul.

"Astăzi a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă. După ce o să fie publicată ordonanţa de urgenţă în Monitorul Oficial, va fi nevoie de o hotărâre de Guvern pe care o vom lua, dacă este nevoie într-o şedinţă online, pentru a ne asigura că aceste doze ajung în Republica Moldova cât mai rapid", a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Preşedinta Comisiei Europene a mulţumit României pentru ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a mulţumit României pentru donaţia de aproape două milioane de articole de echipament individual de protecţie. Acestea au fost trimise vineri, 19 februarie, Republicii Moldova. Ursula von der Leyen a spus că este un gest frumos de solidaritate europeană, prin intermediul unui mesaj pe Twitter.

''Mulţumesc României că a trimis aproape două milioane de articole de echipament individual de protecţie precum măşti şi mănuşi către Republica Moldova, prin intermediul Mecanismului UE de Protecţie Civilă. Un gest frumos de solidaritate europeană'', a fost mesajul postat vineri de Ursula von der Leyen, pe Twitter.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, pe 12 februarie 2021, Hotărârea nr. 10 privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgenţă cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare şi modificarea listei ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » România va dona 20.000 de vaccinuri Republicii Moldova, primele din cele 200.000 promise, a anunțat Florin Cîțu