Antena Meniu Search
x

Românii ies din nou în stradă. Sunt deja proteste de amploare în Bucureşti

Românii ies din nou în stradă. Sunt deja proteste de amploare în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară.

Vezi și

Românii ies din nou în stradă. Sunt deja proteste de amploare în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară. Oamenii scandează mesaje împotriva Guvernului şi a coaliţiei PSD-ALDE. În Piaţa Victoriei, s-au adunat peste patru mii de oameni.

Sunt câteva mii de oameni care protestează în acest moment în piaţa Victoriei, iar nemulţumirile lor sunt legate, în principal, de modificările propuse de coaliţia PSD-ALDE la legile justiţiei.

În plus, participanţii la acest miting nu sunt de acord nici cu Ordonanţa adoptată de Guvern, prin care a fost modificată legislaţia fiscală. Se tem că de la 1 ianuarie se va instala haosul, atunci când contribuţiile vor trece de la angajator la angajat.

Peste 6 milioane de angajaţi, de la stat şi de la privat, vor fi afectaţi de modificări, iar sindicatele acuză chiar că oamenilor le vor scădea salariile. 

Protestatarii cer ca aceste modificări să fie imediat respinse în Parlament.

În urmă cu 3 săptămâni, la un miting similar au participat peste 10 mii de bucureşteni, dar şi alte mii de persoane în marile oraşe ale ţării şi diaspora. Şi în acest moment, sunt proteste în Constanţa şi Braşov, dar şi în Sibiu şi Cluj Napoca. 

De aici, din piaţa Victoriei, manifestanţii se vor îndrepta spre Palatul Parlamentului. Sunt şi foarte multe forţe de ordine. Sute de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru a nu apărea incidente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Românii ies din nou în stradă. Sunt deja proteste de amploare în Bucureşti