Antena Meniu Search
x

Video Românul care şi-a pierdut mâinile după explozia bombei la care lucra, în arest la domiciliu. Italienii cred că intenţiona să o folosească la un jaf

Românul din Italia care a ajuns în atenţia autorităţilor din peninsulă după ce a construit o bombă care a explodat, este acum în arest la domiciliu. Bărbatul în vârstă de 37 de ani, care şi-a pierdut mâinile şi un ochi, în explozie, spune că nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat şi că singurul motiv pentru care se afla în Italia era să îşi ajute sora. 

de Redactia Observator

la 06.08.2023, 21:35

Vezi și

În urmă cu două luni, o explozie înfiorătoare a cutremurat satul Apsella, din provincia Pesaro. Un român construise o bombă, în mansarda casei în care stătea cu sora sa, iar dispozitivul a explodat şi i-a retezat mâinile. După două săptămâni de comă, bărbatul de 37 de ani i-a spus avocatului care îl reprezintă că şocul a fost prea mare. 

Dionigi Andrea, avocatul românului: "A declarat că vrea să colaboreze (cu autorităţile - n.r.), sa furnizeze, să dea toate informaţiile pe care le are despre ceea ce s-a întâmplat, dar din păcate el nu este capabil sa își mai amintească. Singura amintire pe care o are din acea dimineață de 10 iunie este că a primit un apel de la iubita lui."

Principala ipoteză a autorităţilor din Italia este că bărbatul, ajutat de încă o persoană, construia dispozitivul exploziv pentru a-l folosi apoi într-un jaf. În Italia şi în Spania, bandele de hoţi aruncă în aer bancomatele cu bombe improvizate şi fură banii. 

Dionigi Andrea, avocatul românului: "Se face o anchetă pentru a se indentifica cine este persoana aceasta, pentru că reţinem, în acea zi a fost acolo şi o altă persoană. Aceasta persoană, să nu uităm, că a plecat lăsându-l acolo, deci este important sa fie identificat acest individ."

Românul este arestat acum la domiciliu în Italia. Dacă se doveşte că punea la cale un jaf, poate fi condamnat la 8 ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Românul care şi-a pierdut mâinile după explozia bombei la care lucra, în arest la domiciliu. Italienii cred că intenţiona să o folosească la un jaf