Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. De ce se apucase un român de 37 de ani să facă o bombă în casa sa din Italia. Tânărul, desfigurat şi rămas fără braţe după ce a explodat

Un român din Italia a încercat să facă o bombă în propria casă, iar dispozitivul i-a explodat în braţe. În urma deflagraţiei, bărbatul a rămas fără un ochi şi fără mâini şi e internat în stare gravă. Prima ipoteză este că voia să arunce în aer un bancomat. 

de Cornelia Crîşmaru

la 12.06.2023, 19:41

Vezi și

Incidentul a avut loc în satul Apsella, din provincia Pesaro, în jurul orei 13, la mansarda unei clădiri în care românul locuia împreună cu sora şi copiii acesteia. "A fost o explozie puternică, toţi vecinii acestei case erau îngrijoraţi. Au auzit o bubuitură puternică şi nu înţelegeau ce se întâmplă", spune Luigi Benelli, jurnalist italian.  

Român din Italia, mutilat de propria bombă

Carabinierii şi pompierii şi-au dat seama că nu este o deflagraţie provocată de o scurgere de gaze, ci de un dispozitiv improvizat. "În urma exploziei, bărbatul a suferit răni grave. Ambele braţe i-au fost amputate şi are arsuri profunde la nivelul picioarelor şi trunchiului. Salvatorii s-au chinuit mai bine de o oră să oprească hemoragiile", transmite Cornelia Crîşmaru, corespondent Observator în Italia.

Românul a fost transferat de urgenţă la spitalul din Ancona cu un elicopter. Ultimele veşti ale medicilor sunt că bărbatul şi-a pierdut şi un ochi. Din fericire, nimeni nu a mai fost rănit pentru că rudele lui erau plecate de acasă. Ion Olteanu se mutase în Italia în urmă cu un an. Investigatorii au descoperit că a fost trimis în judecată pentru furturi, în trecut.

Pe acelaşi subiect

"Sunt ipoteze, pornind tocmai de la fabricarea acestui dispozitiv artizanal, că probabil viza lovituri, atacuri împotriva unor bancomate", adaugă Luigi Benelli, jurnalist italian. Deocamdată, procurorii au deschis o anchetă pentru deţinere ilegală de material exploziv şi caută indicii dacă românul făcea parte dintr-o reţea mai mare. 

"Metoda aruncării în aer a bancomatelor a fost folosită des în ultimii ani de infractorii din Spania şi Italia. În Peninsulă, mafia calabreză este cea care a perfecţionat-o şi i-a dat şi un nume - Devil's Pizza", a explicat Cornelia Crîşmaru, corespondent Observator în Italia.

Pizza Diavolului sau marmota a devenit rapid o metodă populară şi la noi. Dispozitivul e introdus în bancomat şi detonat de la distanță pentru ca infractorii să nu fie răniţi. În noiembrie anul trecut, două bancomate din Constanţa au fost aruncate în aer în acest fel. Autorii erau un român şi partenera italiancă, membră a mafiei, specializată în astfel de lovituri.

"Este foarte posibil ca persoane afiliate la 'Ndrangheta să fi decis autonom să întreprindă activităţi criminale cum este asaltul asupra bancomatelor", crede Simone Di Meo, expert în mafia italiană. În Germania, media spargerilor de bancomate prin această metodă este de una pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » ANIMAŢIE. De ce se apucase un român de 37 de ani să facă o bombă în casa sa din Italia. Tânărul, desfigurat şi rămas fără braţe după ce a explodat