Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românul dispărut în Turcia a fost găsit. Bărbatul a fost identificat şi adus în România (Video)

Românul dispărut în Turcia a fost găsit. Bărbatul despre care nu se mai ştia nimic de la sfârşitul lunii august, după ce a vizitat împreună cu familia un obiectiv turistic din Istanbul. Salvatore Popescu a fost identificat şi adus în ţară.

de Redactia Observator

la 26.09.2018 , 08:48

Românul dispărut în Turcia a fost găsit. Bărbatul despre care nu se mai ştia nimic de la sfârşitul lunii august, după ce a vizitat împreună cu familia un obiectiv turistic din Istanbul. Salvatore Popescu a fost identificat şi adus în ţară.

Din primele informaţii, se pare că românul dispărut în Turcia a fost dus direct la spital, unde medicii au decis să îl ţină sub supraveghere.

"Ministerul Afacerilor Externe face cunoscut că, în cursul nopții de 25 spre 26 septembrie a.c., prin intermediul Consulatului  General al României la Istanbul, s-a reușit repatrierea cetățeanului român care a fost dat dispărut în orașul Istanbul la data de 30.08.2018.

Articolul continuă după reclamă

Menționăm că, între momentul sesizării dispariției cetățeanului român și cel al identificării acestuia, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul și al Ambasadei României la Ankara, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, au întreprins o serie de demersuri specifice complexe, inclusiv în cooperare cu autoritățile locale turce. Persoana în cauză a fost identificată de către reprezentanții oficiului consular în cursul zilei de 25 septembrie a.c., aceasta fiind recunoscută după semnalmente de către cetățenii turci, care au facilitat prezentarea persoanei la consulat.

Pe acelaşi subiect

Ulterior procedurilor standard de identificare şi respectiv după contactarea familiei, cetățeanul român a beneficiat de asistența consulară necesară îmbarcării la bordul primei curse aeriene cu destinația București, fiind condus la aeroport de către o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului consular de la Istanbul", anunţă MAE într-un comunicat.

Reamintim că Salvatore Popescu a fost dat în urmărire internaţională după ce, la finalul lui august, a dispărut fără urmă în timp ce se afla cu familia într-o vacanţă, în Turcia.

Ploieşteanul era împreună cu soţia, fiica lor, soacră, dar și de sora acesteia. După ce l-au căutat la hotel, dar și în împrejurimi și nu l-au găsit, rudele acestuia au cerut ajutorul poliției.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Românul dispărut în Turcia a fost găsit. Bărbatul a fost identificat şi adus în România (Video)