Antena Meniu Search
x

Video Românul împuşcat pe Muntele Athos de un călugar povesteşte cum l-a nimerit pe el în loc de o pisică

Incident şocant pe Muntele Athos. Un muncitor din Botoşani a fost împuşcat de un călugăr român cu o armă de vânătoare. Are răni grave şi ar putea să îi fie amputat un picior. Monahul l-a abandonat în spital şi ar fi încercat să muşamalizeze totul, ca să nu fie tras la răspundere. Familia a cerut ajutorul autorităţilor de la Bucureşti ca să fie adus în ţară. Bărbatul este acum într-o ambulanţă care este drum spre România.  

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 04.08.2023, 19:41

Vezi și

Incidentul a avut loc pe 26 iulie, la un schit unde bărbatul îl ajuta pe călugăr la diverse munci: cosea iarba sau tăia și aduna lemne. Lucra încă de la începutului anului și era plătit cu 60 de euro pe zi.

Victima: Lucram acolo. Şi am vrut să dau mâncare la o pisică, o mâţă, cum era. N-a mâncat mult. El s-a dus înăuntru, a luat, avea o puşcă acolo. A luat-o, mâţa a fugit. Uitând la puşcă sau ce a vrut să facă, nu ştiu, cred că s-a derutat. A zis: "Mi s-a armat singură puşca." M-a nimerit pe mine! Când a lăsat puşca jos: "Te-am împuşcat!"

A încercat apoi să mușamalizeze totul 

Românul a fost grav rănit la ambele picioare.

Pe acelaşi subiect

Victimă-reporter: În unul a fost mai tare, că a intrat glonţul cu totul. Şi în al doilea, cred că au intrat două-trei alice. M-am dus în Ouranopolis la spital, m-au operat, m-au curăţat. Trebuie parcurs 3-4 operaţii.

Monahul i-ar fi promis bărbatului de 51 de ani că îl ajută cât stă în spital dacă declară poliţiei că a fost rănit în cu totul alte împrejurări.

Reporter-Victimă: V-a pus să ziceţi altceva la Poliţie?

- Prima dată, da.

- Şi v-a dus la spital după aia?

- A sunat Poliţia, Salvarea.

Nepoata victimei: I-a dat două variante unchiului meu. I-a zis aşa: spui că te-ai împuşcat singur, a doua variantă, spui că la o vânătoare de mistreţi m-am împiedicat de o piatră, puşca s-a descărcat şi a ricoşat în tine.

Slujitorul Domnului i-ar fi luat actele iar apoi nu s-ar mai fi interesat de soarta sa. Familia a aflat abia după câteva zile că e rănit şi internat în Halkidiki. Rudele au plecat imediat în Grecia şi au cerut ajutorul autorităţilor române. Ministerul de Externe a luat legătura cu medicii şi poliţiştii şi a pus la dispoziţia victimei un avocat. De caz s-a interesat şi omul de afaceri Gigi Becali, care s-a oferit să îl ajute pe bărbat.

Gigi Becali: Am luat legătura cu Ambulanţa, să o plătesc şi să-l aducă la Bucureşti, să-l externeze din Grecia, ca să avem grijă mai mare de el.

Gigi Becali susţine că îl cunoaşte pe călugăr cu care ar fi şi vorbit după incident.

Gigi Becali: Eu i-am spus călugărului: "Bun, ai permis de port armă". Că într-adevăr, pe vremuri, călugării aveau arme ca să vâneze mistreţi când era sărăcie şi secetă şi n-aveau mâncare pentru muncitori. Dar acum eu te ajut, numai că ai o obligaţie. Să filmezi când arunci arma în mare şi să-mi arăţi. Accidental a fost, îţi dai seama că n-a vrut să omoare un om.

Familia susține că a refuzat ajutorul de la Gigi Becali și că va plăti singură transportul. Monahul acuzat nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Românul împuşcat pe Muntele Athos de un călugar povesteşte cum l-a nimerit pe el în loc de o pisică