Antena Meniu Search
x

Scandal în curtea spitalului de la Constanța. Rudele pacienților care au murit arși: "Au murit ca șobolanii. Mor oamenii cu zile"

Rudele pacienţilor care au murit în incendiul de la Spitalul de boli infecţioase din Constanţa fac scandal în curtea unităţii medicale, cerând informaţii şi detalii despre tragedie. Oamenii reclamă incompetenţă şi nepăsare.

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 15:10

Vezi și

”Nu poate să moară arsă. E adevărat că era în stare gravă, dar nu este uman să moară arsă. De ce atâta incompetenţă şi nepăsare”, a afirmat o femeie a cărei mamă a murit în incendiu.  Altă femeie a afirmat că a venit de la Bucureşti să-şi vadă verişoara internată în ATI COVID. ”Era în stare gravă, dar stabilă. Să moară asfixiată nu mă aşteptam”, a declarat femeia.  

Rudele strânse în curtea unităţii medicale cer informaţii şi detalii despre tragedie, dar reclamă că nu li se spune nimic. De asemenea, rudele pacienţilor care au fost transferaţi se plâng că nu au primit informaţii şi nu ştiu ce se întâmplă cu cei dragi.  

Încă o tragedie într-un spital din România

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineaţă la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Sunt cel puţin șapte victime până acum, dar bilanţul poate creşte. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, iar zeci de pacienţi au fost evacuaţi din unitatea medicală şi transferaţi la alte spitale.

Pe acelaşi subiect

Echipaje ISU din mai multe judeţe au fost trimise în ajutor, iar la Ministerul Afacerilor Interne este celulă de criză. Şeful DSU, Read Arafat a plecat şi el spre Constanţa. Între timp, la Parchetul Tribunalului Constanţa a fost deschis şi un dosar penal pentru ucidere din culpă. În această dimineaţă, în spital se aflau 113 pacienţi, dintre care 10 internaţi la Terapie Intensivă.

Numărul la care pot suna aparținătorii după incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Număr de telefon pus la dispoziție de autorități la care se poate suna pentru informații despre pacienți, după incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. ISU „Dobrogea” anunță că aparținătorii pot suna pentru informații legate de pacienți la numărul 0742 031 540. Rudele și prietenii pacienților din spital s-au adunat în curtea unității medicale, reclamând că nu primesc informații despre cei care au murit sau au fost răniți.  Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Scandal în curtea spitalului de la Constanța. Rudele pacienților care au murit arși: "Au murit ca șobolanii. Mor oamenii cu zile"