Antena Meniu Search
x

Pelerinajul "digital" de la Sfânta Parascheva. Unii pelerini au transmis live pe Facebook de la moaşte

Credincioşii care au ajuns zilele acestea în pelerinaj la Sfânta Parascheva au ţinut să le împărtăşească şi prietenilor de pe Facebook.

Vezi și

Credincioşii care au ajuns zilele acestea în pelerinaj la Sfânta Parascheva au ţinut să le împărtăşească şi prietenilor de pe Facebook. Cu flori, iconiţe şi lumânări, într-o mână, şi cu telefonul în alta. Oamenii s-au rugat, dar au făcut şi fotografii şi chiar au ţinut sesiuni live pe reţele de socializare.

Cât au stat la coadă, credincioşii au deschis mai des telefonul decât cartea de rugăciuni. Tineri sau bătrâni, s-au întrecut în alegerea cadrului potrivit. Cea mai apreciată fotografie a fost cea cu baldachinul de flori. Iar, la final, au făcut şi un selfie.

O tânără a transmis în direct momentul în care a trecut prin faţa sfintelor moaşte.

Marius a venit din Braşov. S-a închinat, dar a făcut şi poze ca să-şi convingă şi prietenii de pe Facebook că merită să ajungă la Sfânta.

MARIUS, pelerin din Braşov:

În cele 4 ore cât am stat la coadă, cred că peste vreo 30. Am surprins cele mai importante momente, pe parcurs am reuşit să zic rugăciuni.

Preoţii nu au nimic împotriva Facebook-ului, dar îi roagă pe credincioşi să nu uite scopul principal pentru care au venit.

CONSTANTIN STURZU, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Iaşi:

Să se concentreze toată atenţia asupra trăirii sfintelor moaşte. Aşa cum la o slujbă nu stăm şi filmăm slujba sau transmitem în direct pe Facebook, ci încercăm să ne rugăm noi înşine. Putem face fotografii şi de la distanţă.

Peste 1000 de credincioşi şi-au anunţat prietenii virtuali că au mers la raclă. De altfel, Cuvioasa este populară pe Facebook. Pagina administrată de vreun ortodox pasionat de tehnologia zilelor noastre, are 180.000 de fani. Aici, găsim postări despre învăţături creştine, sfaturi despre cum să trecem peste necazuri şi, bineînţeles, rugăciuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Pelerinajul "digital" de la Sfânta Parascheva. Unii pelerini au transmis live pe Facebook de la moaşte