Antena Meniu Search
x

Rujeola mai face o victimă! Încă un copil nevaccinat ajunge la spital, în Vrancea

Încă un caz de rujeolă a fost confirmat în Vrancea, fiind cel de-al patrulea din judeţ depistat la sfârşitul lunii iunie.

Încă un caz de rujeolă a fost confirmat în Vrancea, fiind cel de-al patrulea din judeţ depistat la sfârşitul lunii iunie.

Confirmarea rezultatului a venit de la Institutul Cantacuzino, a declarat Janina Lazăr, medic epidemiolog la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea.

Potrivit medicului epidemiolog, este vorba de un copil din Adjud, care nu a fost vaccinat pentru că părinţii refuzaseră, deşi intrase în contact cu un alt copil ce fusese diagnosticat cu rujeolă.

Primul caz a fost depistat în judeţul Vrancea la mijlocul lunii mai, al doilea în iunie şi al treilea în iulie. Unul dintre copiii diagnosticaţi cu rujeolă are 6 luni şi este din comuna Homocea, iar ceilalţi doi au 3 ani şi sunt din Domneş.

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, până vinerea trecută, este de 8.246, fiind înregistrate 32 de decese, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Rujeola mai face o victimă! Încă un copil nevaccinat ajunge la spital, în Vrancea