Antena Meniu Search
x

Video S-a închis pasajul Unirii din București. Polițiștii de la Brigada Rutieră recomandă 4 rute ocolitoare

Au început lucrările de consolidare la pasajul Unirii. A fost ultima zi în care s-a putut circula prin subteran. Timp de două luni, pasajul va fi închis circulaţiei, iar zecile de mii de maşini care treceau pe acolo, zi de zi, vor fi redirecţionate de acum către noi rute. Un haos, anticipează şoferii care spun că oricum centrul era sufocat de trafic, la orele de vârf. Sunt cele mai ample reparaţii ale pasajului Unirii din ultimii 30 de ani. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 19.06.2022, 20:57

Vezi și

La prânz s-a pus stop la intrarea în pasajul Unirii din Capitală. Chiar dacă a fost weekend, traficul a venit cu aceleaşi provocări ca-n timpul săptămânii. 

Greta Neagu, reporter Observator: Este ora 15:00. Sunt ultimele minute în care şoferii mai pot traversa zona centrală prin pasajul Unirii. Urmează două luni cu lucrări de consolidare şi trafic redirecţionat.

Cine nu foloseşte metroul, însă, va trebui să se înarmeze cu multă răbdare.

Greta Neagu, reporter Observator: Circulaţia în zonă va fi o provocare în următoarea perioadă pentru că toate cele 60.000 de maşini care treceau, în medie, zilnic, prin pasajul Unirii vor aglomera alte rute.

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii le propun şoferilor patru rute alternative

Una dinspre Bulevardul Dimitrie Cantemir spre bulevardele Mărăşeşti, Mircea Vodă, Corneliu Coposu şi I.C. Brătianu. Tot de pe bulevradul Dimitrie Cantemir mai pot ocoli pe bulevardele Mărăşeşti, Mircea Vodă, Hristov Botev, Carol I până la Piaţa Universităţii.

Cei care vin dinspre Calea Victoriei au ca alternativă ruta spre splaiul Independenţei, Piaţa Unirii şi Bulevardul Dimitrie Cantemir. A patra variantă este dinspre străzile Buzeşti, Berzei, Vasile Pârvan spre Splaiul Independenţei şi bulevardul Libertăţii.

Oana Pîrvan, Brigada Rutieră: Brigada Rutieră recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a frâna în condiţii de siguranţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţiştilor rutieri. 

Lucrările de reparaţie au început deja, chiar dacă e duminică, iar edilii promit să le termine până în septembrie. Construcţia reprezenta un risc pentru şoferi şi trecători. Pe lângă consolidare şi modernizare, se vor monta şi un sistem performant de ventilație pentru extragerea noxelor, dar şi amplificatoare de semnal GSM. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » S-a închis pasajul Unirii din București. Polițiștii de la Brigada Rutieră recomandă 4 rute ocolitoare